Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić u ponedjeljak je istaknuo da Vlada i dalje želi otkupiti MOL-ov udio u INA-i no da to ne ovisi samo o jednoj, nego i drugoj strani. Naglasio je da taj proces nije jednostavan i ne ovisi samo o jednoj, nego o dvije strane. 

 "Kada evaluacija vrijednosti biznisa 49,1% Ine koji je u ovom trenutku u mađarskim rukama bude gotova, Hrvatska će reći iznos koji smo spremni izdvojiti. Držimo da ćemo s naše strane proces dovesti do kraja, a što i kako će se tada dogoditi, u ovom trenutku ne mogu ustvrditi", izjavio je Ćorić. 

Inače, evaluacija vrijednosti kompanije još nije ni započeta, jer Vlada nije potpisala ugovor za taj posao sa svajtenicima koje je odabrala prije godinu dana. On uvjerava da je Hrvatskoj u interesu Ina u hrvatskim rukama odnosno pronalazak novog strateškog partnera, ali govori i o sadašnjosti, a to je INA u MOL-ovim rukama. 

 "Ne bude li to tako, moramo učiniti sve da INA u postojećem formatu upravljanja bude efikasna i uspješna kompanija koja Hrvatskoj nosi, s jedne strane novac koji proizlazi iz dividende, a s druge što je moguće veći razvojni potencijal, kakav smo od Ine imali priliku doživjeti u nekom ranijem razdoblju", kazao je Ćorić naglasivši da je državi u interesu da se što prije započne s modernizacijom rafinerije u Rijeci, dok će se RN Sisak transformirati u logistički centar.