Ministar gospodarstva i održivog razvoja dr. Tomislav Ćorić susreo se danas u Budimpešti sa svojim mađarskim kolegom, ministrom vanjskih poslova i trgovine Mađarske Péterom Szijjártom. Dvojica ministara su razgovarala o energetskoj suradnji dviju država, osobito u kontekstu skorog početka rada LNG terminala na otoku Krku. 

Ministar Ćorić izvijestio je ministra Szijjárta o planiranom početku rada LNG terminala 1. siječnja iduće godine, a nakon uspjeha u punom zakupu kapaciteta terminala u nadolazećem periodu, u čemu su sudjelovale i mađarske kompanije. Dvojica ministara složila su se da je početak rada LNG terminala bitan iskorak prema osiguranju dodatnih nabavnih pravaca plina za obje države te prema njihovoj energetskoj neovisnosti, priopćeno je iz resornog ministarstva. 

U nastavku boravka u Budimpešti, ministar Ćorić se, u pratnji predstavnika Lazarda, Vladinog financijskog savjetnika, susreo i s glavnim izvršnim direktorom MOL Grupe Józsefom Molnárom. S njime je ministar Ćorić razgovarao o okviru mogućeg otkupa dionica koje MOL drži u INA-i, a u nastavku razgovora održanih u lipnju u Zagrebu i slijedom završetka procesa dubinskog pregleda.