Dalekovod je objavio poziv na iskaz interesa za sudjelovanje u financijskom restrukturiranju tvrtke. Kako se ističe, tvrtka razmatra mogućnosti financijskog restrukturiranja kako bi se stvorili temelji za unaprjeđenje financijskog položaja, upravljanje obvezama na odgovarajući način i primjerenu kapitalizaciju. Svrha poziva je utvrđivanje postoji li uopće zanimanje za sudjelovanje u takvom projektu, ali i procjene i uspostave modaliteta restrukturiranja. 

Interes za sudjelovanje u projektu restrukturiranja sastoji se u iskazu interesa podnositelja za financiranje tvrtke u novcu, stvarima i/ili pravima ili u njihovoj kombinaciji. Tim iskazom podnositelj može pokazati zanimanje za provođenje financiranja (npr. uplatom i/ili unosom imovine u kapital Dalekovoda, refinanciranjem njegovih obveza, prijenosom prava i/ili stvari na Dalekovod, uspostavom poslovne suradnje ili drugim aktivnostima usmjerenima na financiranje). Pri tome iznos financiranja po pojedinačnom iskazu interesa ne može biti manji od 1 mil. kuna. No, takav poziv ne predstavlja ponudu ni poziv na pregovore ni na bilo koji način obvezuje Dalekovod.

Isto tako, tvrtka zadržava pravo da zbog bilo kojeg razloga i u bilo kojem trenutku, na bilo koji način, prekine, izmijeni ili obustavi spomenuti projekt  i/ili Poziv pa i bilo kakve pregovore, ako do njih dođe, objavio je Dalekovod, koristeći servis OTS HINA-e.