Rješenja industrije 4.0 prodiru u Hrvatsku, a osobito u tvrtke koje su dio međunarodnih grupacija. Tvrtka Rittal je vodeći svjetski proizvođač kućišta, ormara, opreme za distribuciju niskog napona, industrijskog hlađenja i informatičko-telekomunikacijske infrastrukture. Jedan od procesa koji se digitalizacijom može znatno unaprijediti i automatizitrati je proizvodnja elektro-ormara. U tom je slučaju ključna izrada virtualnog prototipa u 3D koji osigurava konzistentnost podataka u cijelom procesu te povezivanje sa strojevima. 

Optimiranjem kompletnog proizvodnog procesa i radno intenzivnih operacija pomoću automatiziranih rješenja za obradu ormara, odnosno lima, vodiča, šina, ožičavanja, instalacije i montaže postiže se povećanje učinkovitosti sustavnog inženjeringa, proizvodnje i montaže. Prednosti integracije cjelokupnog procesa, od inženjeringa i projektiranja do same izrade, ogledaju se u snižavanju troškova, ubrzanju procesa, povećanju konkurentnosti i fleksibilnosti što jamči kvalitetu i konkurentnost. 

Doznajte više na 3. konferenciji o novim tehnologijama, robotizaciji i automatizaciji u industriji i zgradarstvu Hrvatska 4.0, koja se održava ovaj četvrtak u zagrebačkom hotelu Antunović, u organizaciji Energetike marketing. Svoje sudjelovanje možete prijaviti OVDJE