Ministar energetike Tomislav Ćorić reagirao je prvi puta na u travnju mađarskim medijima izrečen ultimatum predsjednika Uprave MOL-a Hernadija, koji je početak modernizacije RN Rijeka uvjetovao poreznim izmjenama kojima Hrvatska oporezuje gubitke ugljikovodika u rafinerijskoj proizvodnji. 

Novi list piše da je Ćorić Upravi INA-e postavio zahtjev da čim prije predoči plan modernizacije RN Rijeka i da u investiciju krene ove godine. Ako Uprava to ne napravi, slijede drugi koraci, no koji su to u Ministarstvu ne otkrivaju. Novi list piše da neslužbeno doznaje da Vlada može povećati trošarine na preradu nafte i derivate, što bi osjetili svi kupci, a druga opcija je rušenje kvoruma u Upravi INA-e, što bi blokiralo odlučivanje. Ako je to jedino što država može poduzeti, onda je to pomalo tužno, posebno u svjetlu da još uvijek traje sudski proces Ivi Sanaderu i Zsoltu Hernadiju za navodno mito u zamjenu za upravljačka prava u kompaniji. 

Gašenje RN Sisak

Vlada je krajem prošle godine bez ikakvih javno poznatih uvjeta pristala na gašenje proizvodnje u RN Sisak, bez garancije da će modernizacija u RN Rijeka započeti. Uprava INA-e je rekla da će konačnu odluku o investiciji 4 mlrd. kn u RN Rijeka donijeti 2019. "pod uvjetom da budu zadovoljeni svi preduvjeti kojima će se osigurati povrat investicije". Ako to nije bilo jasno tada, sada je jasno što MOL traži, a to je u više navrata apostrofirao i bivši prvi čovjek INA-e Zoltan Aldott, a sada to ponavlja i njegov nasljednik Sandor Fasimon. 

Zanimljivo je da Vlada, usprkos očitoj ucjeni iz MOL-a i dalje razmatra vlasnički ulazak Mađarske s 25% u LNG-terminal na Krku, za koji je osigurano financinja iz EU fondova i iz proračuna. Tim više nije baš jasno zbog čega uopće u Mađarskoj tražiti partnera za razvoj tog projekta i to u državi koja očigledno nije partnerski nastrojena.