Ministar gospodarstva Tomislav Panenić je, kako doznaje Novi list, u utorak održao sastanak s hrvatskim članovima uprave i nadzornog odbora Ine oko iznenadnog prijevoza sirove nafte, namijenjene preradi u Rafineriji Sisak, vlakom u Rijeku. Dogovoreno je da NO od uprave Ine hitno zatraži pojašnjenje odluke da se 600 tona nafte preveze u Rijeku, kao i odgovor na pitanje tko je odluku donio. S njom hrvatski članovi Uprave nisu bili upoznati, što znači da je riječ ili o odluci na razini Ininih izvršnih direktora, koji su pod izravnom »palicom« MOL-a, ili je bila riječ o direktnoj Aldottovoj odluci, donesenoj bez službene odluke o zatvaranju rafinerije Sisak. U riječku je rafineriju noću s petka na subotu u 12 vagona prevezeno oko 600 tona sirove nafte, pri čemu su i lokomotiva i vagoni prazni stigli iz Mađarske. Prijevoz nafte željeznicom najskuplji je i najrizičniji prijevoz, može se čuti od upućenih, i nipošto nije uobičajen. Navodno je to razlog zbog kojeg ga je HŽ odbio pa su lokomotiva, vagoni i strojovođa došli iz Mađarske. To je prvi takav prijevoz ikad u povijesti Ine, za koji se pretpostavlja da je MOL-ov »probni balon« pred zatvaranje rafinerije u Sisku, što MOL planira bar osam godina, ali zbog otpora u Hrvatskoj još ne uspijeva realizirati. Ina je priopćila da su prijevozom željeli testirati funkcionalnost utovara, transporta, istovara i skladištenja domaće sirove nafte u Rafineriji nafte Rijeka, što je opcija koja bi se u budućnosti mogla koristiti kako bi se osigurala fleksibilnost prerade domaće nafte. Dakle, namjera zatvaranja Siska ne može biti jasnija.
Novi list piše da država ima nekoliko prilično radikalnih opcija. Ako Ina, odnosno MOL, naftu prevezenu u Rijeku stavi u preradu, Ini se može oduzeti koncesija zbog kršenja nekoliko zakona – Zakona o rudarstvu, Zakona o ugljikovodicima i Zakona o koncesijama, iako te opcije uopće nisu spominjane na sastanku. Panenićevo će ministarstvo, odlučeno je, pratiti što se događa, no činjenica je da trenutačna Vlada nema legitimitet poduzimati radikalne poteze. Čelnik Mosta Božo Petrov izjavio je da će Most tražiti sankcije i sve ono kako se može spriječiti da se to nastavi događati na bilo kakav način. "Ali to govori o tome kako nas doživljava MOL. Za nas oni nisu, barem po ovom postupku, nikakvi partneri, a kamoli strateški, ako se želi iskoristiti ova situacija oko formiranja nove Vlade i to tako da u okrilju noći prenose stotine tona", rekao je Petrov.
"MOL, kao najveći dioničar Ine, u potpunosti podupire menadžment Ine u njegovim nastojanjima da osigura fleksibilnost prerade domaće nafte i optimizira imovinu kompanije, dok ujedno jača sigurnost opskrbe u Hrvatskoj", stoji u utorak objavljenoj izjavi mađarske kompanije. Operativna odluka o transportu 600 tona, što predstavlja otprilike 1 posto ukupne mjesečne domaće proizvodnje sirove nafte, u riječku rafineriju, koja ima kapacitet od 4 milijuna tona, što premašuje veličinu hrvatskog tržišta, korak je u tom smjeru, tvrde u MOL-u.