Energetski sektor u Bosni i Hercegovini ima veliki potencijal, istaknuto je jučer u Neumu na petom Energetskom summitu koji su organizirali USAID-a (u sklopu projekta Investiranje u sektor energije), Njemačko društvo za međunarodnu suradnju (GIZ) kroz projekte Poticanje obnovljivih izvora energije u BiH i Poticanje energetske učinkovitosti u BiH, te tamošnje veleposlanstvo Ujedinjenog Kraljevstva. 

Cijena plina 

"Nažalost, BiH je zemlja sa najvećom cijenom plina. To se može i mora mijenjati, a za to nam, jasno trebaju reforme", istaknuo je Eric Nelson, veleposlanik SAD-a u BiH, dodajući kako su one danas blokirane zbog, među ostalim, raznih sporova. "U svemu na kraju ispaštaju kupci", rekao je, javlja portal Oslobođenje

Nove vjetroelektrane 

Veleposlanica Njemačke Christiane Constanze Hohmann kazala je kako njezina zemlja pomogla u financiranju prvih vjetroelektrana najavivši još jedan takav projekt u 2020. godini. 

Federalni premijer Fadil Novalić istaknuo je kako međunarodna zajednica šalje BiH jasan signal da njezin energetski sektor zaostaje. Jer, primjerice, Europa u daljnoj budućnosti svu energiju želi dobivati iz obnovljivih izvora, a Bosna i Hercegovina kasni za trendovima na tome području.