Trend pada potrošnje goriva u Europi, strogi ekološki zahtjevi i predimenzioniranost rafinerijskih kapaciteta uveliko će otežati poslovanje, pa čak i dovesti do gašenja pojedinih postrojenja u regiji, ali crni scenarij neće zahvatiti Rafineriju nafte Brod, ocjenjuju analitičari. Ranije prognoze agencije Bloomberg da će rekordni pad potražnje za gorivom u zadnjih 19 godina rezultirati smanjenjem rafinerijskih kapaciteta u Europi za 10% tokom ovog desetljeća i prouzrokovati zatvaranje 10 europskih rafinerija počele su se ostvarivati. 
Naime, francuska naftna kompanija "Total" najavila je da će ona i drugi veliki igrači na polju prerade nafte u narednim godinama zatvoriti više rafinerija zbog prilagođavanja novim zahtjevima društva. Christophe de Margerie, generalni direktor "Totala", kazao je da će se zatvarati rafinerije, jer će se smanjivati potrošnja, a samim tim i proizvodnja. On je, takođe, ukazao da su i u Francuskoj kapaciteti rafinerija preveliki, te da će rafinerije morati biti zatvorene u kao i u drugim zemljama, ali nije precizirao kojim konkretno rafinerijama prijeti gašenje. Kako prenosi portal Energynews, europska industrija prerade nafte bori se sa smanjenjem marži svojih zastarjelih rafinerija, koje zahtijevaju velike investicije u održavanje, dok istovremeno potražnja za naftom pada zbog ekonomske krize. Lani su u Europi zatvorene četiri rafinerije, a za ovu godinu najavljeno je zatvaranje još tri. Analiza agencije Bloomberg pokazala je da su europske rafinerije uglavnom zastarjele i prema strukturi proizvodnje okrenute benzinu iako je dizel mnogo traženiji. Zbog sloma tržišta smatraju da je izvjesnije da će se vlasnici radije odlučiti na zatvaranje nego na modernizaciju. Prema podacima "Essar Energyja", 2011. godine su čak dvije trećine europskih rafinerija poslovale sa gubitkom. 

U banjalučkoj "Nestro grupaciji", u okviru koje posluje Rafinerija nafte Brod, kažu da nove vijesti sa europskog naftnog tržišta potvrđuju svu složenost uvjeta u kojima posluju naftne kompanije. "Ovim se potpuno besmislenim pokazuju optužbe pojedinaca da Rafinerija nafte u Brodu jedina posluje negativno u Europi. Istina je posve drugačija, jer je evidentno da se i tržište naftnih derivata u regiji suočava s manjkom potrošnje jer se zemlje bore s posljedicama recesije. Poseban pad je vidljiv kod motornih benzina, gdje je većina rafinerija prinuđena snižavati cijene, što utječe na smanjenje profitabilnosti", kazao je Rade Vidaković, glasnogovornik u "Nestro grupaciji". On kaže da dodatni problem za jedinu bosansku rafineriju nafte predstavlja to što domaće tržište nije, poput država u okruženju, zaštićeno od prometa nekvalitetnih goriva. "'Zarubežnjeft' će kao ozbiljna kompanija nastaviti s investiranjem u modernizaciju postrojenja u Brodu, očekujući da će se u narednim godinama poboljšati situacija na naftnom tržištu", kazao je Vidaković. 

Prema prošlogodišnjoj analizi konzultanske kuće "A.T. Kearney", dvije trećine rafinerija u jugoistočnoj Europi moraju promijeniti način poslovanja ili se suočiti s visokim rizikom od zatvaranja postrojenja. Kako se navodi, postrojenja u regiji uglavnom loše upravljaju lancem nabavke te njihovi finalni proizvodi nemaju visoku dodatnu vrijednost. "Nijedna od 17 rafinerija u 10 zemalja regije nije zadovoljila najviše svjetske standarde, dok su samo četiri svrstane u kategoriju rafinerija manjeg rizika, među kojima je Rafinerija u Rijeci", ističu u "A.T. Kearneyju". Bosanski analitičari kažu da su rafinerije nafte u regiji pod sve većim troškovnim opterećenjima zbog krize i potrebe tehnološkog ispunjavanja visokih standarda zaštite okoliša i orjentacije na traženije dizel gorivo. "Kapaciteti rafinerija u regiji su predimenzionirani za domaće tržište, a zbog krize je izvoz sve otežaniji, zbog čega vjerujem da će u dogledno vrijeme morati doći do gašenja pojedinih postrojenja. Da budem konkretan, najveće šanse da se zatvore na prostoru bivše Jugoslavije imaju rafinerije u Novom Sadu i Sisku, kao i neke u Bugarskoj, a možda i Rumunjskoj i Mađarskoj", kaže Dušan Bogdanović, stručnjak za energetski sektor, objavile su Nezavisne novine.