U Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja (MINGOR) danas je izvršena primopredaja dužnosti između dosadašnjeg ministra Tomislava Ćorića i novoizabranog ministra Davora Filipovića

Tomislav Ćorić upoznao je ministra Filipovića sa stanjem u resoru te mu predao izvješće o radu od srpnja 2020. godine, kada je preuzeo MINGOR

Novom ministru poželio je puno uspjeha u budućem radu, istaknuvši kako je tijekom dvije, izrazito izazovne godine, realizirano mnogo kvalitetnih projekata te se u Ministarstvu intenzivno radilo na pružanju pomoći gospodarstvenicima i građanima zbog kriza izazvanih razornim potresima te pandemijom.

 

Provedba započetih projekata

"Svojem nasljedniku ostavljam konkurentno hrvatsko gospodarstvo i nikad jaču energetsku politiku, što je iznimno važno za trenutnu geopolitičku situaciju. Izazova uvijek ima i sigurno će ih biti, ali najvažnije je imati jasnu viziju i ne gubiti strpljenje", izjavio je Ćorić, naglasivši svoje čvrsto uvjerenje da će ministar Filipović kvalitetno voditi resor u budućem razdoblju. 

Ministar Filipović čestitao je bivšem ministru Ćoriću na svim dosadašnjim postignućima te izrazio namjeru da odlučno nastavi provedbu započetih projekata u cilju još jačeg osnaživanja hrvatskog gospodarstva i usmjeravanja Hrvatske na europskom putu zelene tranzicije. 

"Zahvaljujem na ukazanom povjerenju. Ovo je velika čast, ali i odgovornost. Učinit ću sve da pridonesem daljnjim uspjesima Vlade. Moja vrata su uvijek otvorena svima koji žele raditi na dobrobiti hrvatskog gospodarstva", izjavio je novi ministar, dodavši da slijedi detaljno upoznavanje s radom Ministarstva, priopćeno je iz MINGOR-a.