Grupa GEN-I je u prvih šest mjeseci ostvarila operativnu dobiti (EBIT) u iznosu od 37,8 milijuna eura što je 260% više od planiranog za ovo razdoblje. S prihodima od 1,3 milijarde eura, neto dobit porasla je na 30,6 milijuna eura u prvoj polovici ove godine, što je 300% više od planiranog. Ostvarena dobit predstavlja gotovo 200% ostvarenja cjelokupnog planiranog rezultata do kraja 2021. Za GEN-I je to najuspješnije poslovno razdoblje u povijesti, objavila je kompanija.

U svjetlu poslovanja u prvih šest mjeseci 2021. godine i procjene pozitivnog nastavka do kraja godine Uprava GEN-I odlučila je poboljšati izvorni poslovni plan za 2021. godinu, koji je već bio postavljen na najvišu razinu u povijesti. "Predviđamo operativnu dobit (EBIT) od 50,7 milijuna eura i neto dobit od 40,3 milijuna eura, čime ćemo više nego udvostručiti planiranu neto dobit. Digitalizacija procesa i poslovanja u prošloj godini omogućila nam je daljnje širenje poslovanja na globalna financijska tržišta, nastavljajući tako širenje naših trgovinskih aktivnosti.", kažu u GEN-i-u. 

Rast fotonapona

Grupa GEN-I je uspjela trgovati s više od 100 TWh energije na međunarodnim tržištima u prvoj polovici godine, postigavši tako novu prekretnicu poslovanja. Unatoč iznimnom rastu cijena energenata na međunarodnim tržištima, Grupa je uspjela održati nepromijenjene cijene električne energije za krajnje kupce. Ove godine jednako uspješno posluju u segmentu prodaje zelenih usluga i tehnologija. Prodali su gotovo 1.000 solarnih elektrana za samoopskrbu, što je 70% više u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Njihov ukupni kapacitet je 10,5 MW, što je više od instalirane snage u cijeloj prošloj godini. Izniman je i rast prodaje fotonaponskih elektrana poslovnim kupcima u odnosu na isto razdoblje prošle godine. U prvoj polovici 2021. prodali smo 27 elektrana ukupne snage preko 7 MW, što je 300% više od instalirane snage prošle godine, objavila je grupa.