Slovenska elektroenergetska tvrtka GEN je unatoč zahtjevnim okolnostima i smanjenju ulaganja kao posljedicama pandemije koronavirusa u 2020. godini poslovala vrlo stabilno i pouzdano opskrbljivala svoje potrošaće električnom energijom iz neugljičnih izvora. Unatoč slabijoj hidrologiji, sve hidroelektrane kojima upravlja GEN i njegove kćerinske tvrtke radile su dobrom dok je NE Krško premašila predviđenu proizvodnju. 

Poslovni rezultati Skupine GEN za 2020. godinu svakako su dobri. Promet Skupine iznosio je više od 2,3 mlrd. eura, dok su njezine članice ostvarile su ulaganja na razini 100 mil. eura, čime se GEN ponovno uvrstio među najveće ulagače u Sloveniji. Ciljevi za neto dobit za 2020. godine bili su postavljeni vrlo ambiciozno i premašeni su za oko 1/5 pa se procjenjuje da će ona iznositi na razini 65 mil. eura. Krovna tvrtka, GEN energija, premašila je planove i ostvarila prihode od 230 mil. eura, dok je čista dobit iznosila 45 mil. eura. Dodani pokazatelj odlične godine je i činjenica da je GEN na drugom mjestu po prihodima od svih slovenskih tvrtki. 

Uz to, 2020. godine napravljeni su i važni koraci na razvoju projekta drugog bloka NE Krško, a za 2021. očekuju se ulaganja na razini  105 mil. eura, izvijestio je GEN.