Prihodi GEN Grupe u 2020. godini iznosili su 2,2 milijarde eura, od čega je neto dobit iznosila 64,2 milijuna eura, što je za 33% više nego u 2019. Prihodi matične tvrtke iznosili su 231 milijun eura, od čega neto dobit 45,7 milijuna. Proizvodne jedinice tvrtki iz GEN Grupe poslovale su bez zastoja i proizvele 3.674 GWh električne energije, što je 1% više od planiranog. Nuklearna elektrana Krško u najvećoj je mjeri u stabilnoj, sigurnoj i punoj snazi ​​radila 6040 GWh električne energije, od čega 3.020 GWh pripada GEN Grupi, objavila je grupacija. 

Unatoč ispodprosječnim hidrološkim uvjetima, hidroelektrane na Savi radile su pouzdano i uspješno te su proizvele ukupno 851 GWh, od čega 595 GWh za GEN Grupu za potrebe tržišta. U marketinško-prodajnom dijelu GEN-I uspješno se prilagodio dinamičnim tržišnim uvjetima i 2020. godine prvi put premašio tržišni udio od 25% potvrdivši tako svoju poziciju najvećeg dobavljača električne energije u Sloveniji. 

Također u 2020. godini, GEN Grupa intenzivno je radila i na polju razvoja i istraživanja, investicija i investicija, gdje je uložila ukupno 104,59 milijuna eura: u NEK-u Krško nastavljena je provedba projekata druge i treće faze PNV-a; TE Brestanica je uspješno završila projekt izgradnje sedmog plinskog bloka, zamjenskog plinskog generatora PB 7, HESS je nastavio pripreme za izgradnju posljednje HE Mokrice. Također, u sklopu središnjeg strateškog razvojnog projekta - izgradnje drugog bloka nuklearne elektrane u Krškom, Ministravu okoliša su predali zahtjev za dobivanje energetske dozvole i dopunu ažuriranim mišljenjem ili opći pristanak operatora sustava ELES na vezu.