Kanadski startup Hydrostore osigurao je veliku investiciju od banke Goldman Sachs za izgradnju velikog i inovativnog skladišta čiste energije. Hydrostor pohranjuje višak električne energije komprimirajući zrak u podzemne pukotine, ažurirajući na neki način dugogodišnju tehnologiju koja se nikada nije koristila za skladištenje električne energije. 

Hydrostor je uvjeren da će promjene koje je napravio omogućiti rad podzemnog skladišta na više mjesta, baš kao što mrežama sve više treba pomoć da proizvodnju vjetra i sunca pretvore u pouzdanu električnu energiju 24 sata dnevno. Goldman Sachs je uložio 250 milijuna dolara iz svog odjela za privatni kapital. To je u neku ruku neobično za sektor dugotrajnog skladištenja energije, koji obično privlači rizičnija ulaganja fonodova rizičnog kapitala. 

Ova investicija čak premašuje 240 milijuna dolara koje je Form Energy prikupio prošle godine za komercijalizaciju svoje nove tehnologije baterija željezo-zrak. Zbog toga je financiranje Hydrostora jedno od najvećih korporativnih ulaganja ikad napravljenih u tvrtku za dugotrajno skladištenje energije, te predstavlja značajno ubrzanje za startup koji je prošao dug put uz relativno malo novca, objavio je portal Canary media.