Danas u 15 sati trebala bi se održati sjednica Uprave Ine na kojoj će se raspravljati o traženjima hrvatskih članova Uprave Ine vezanim za upravljačka prava u kompaniji. O toj temi u trećem Dnevniku HRT-a govorio je i odvjetnik Marijan Hanžeković. "MOL mora upravljati Inom prema hrvatskim zakonima, konkretno prema Zakonu o trgovačkim društvima. Taj zakon ne poznaje ovaj upravljački model koji razvlaštuje hrvatske članove Uprave Ine koji su, iako ne upravljaju kompanijom, odgovorni za ono što se događa u Ini. Hrvatski članovi Uprave kompanije imaju pravo zatražiti sudsku zaštitu odnosno podići tužbu na Trgovačkom sudu u Zagrebu. Takvu tužbu Hrvatska je već trebala pokrenuti, kako bi se sve sporne odredbe Dioničarskog ugovora koje se tiču takvih upravljačkih prava proglasile ništavnima. MOL je s 25% udjela u kompaniji imao ovlasti kao da je većinski vlasnik, a sada imaju ovlasti kao da su isključivi vlasnik", kazao je Hanžeković. Na voditeljevo pitanje zašto takva tužba već nije pokrenuta i da li je to problem politike, Hanžeković je odvratio da to treba pitati političare. 
HRT je u svom prilogu naveo da je Ina u prvih 6 mjeseci zabilježila 16-postotni pad prodaje naftnih derivata i 14-postotni pad prerade nafte, te da izvršni direktori takve dvojbeno uspješne kompanije imaju netto plaće od 70.000 kuna. 
Današnjim sastankom neformalno bi mogao početi proces sređivanja upravljačkih odnosa u kompaniji. Hrvatski članovi Inine uprave traže povratak operativnih ovlasti na razinu Uprave, konsenzulano odlučivanje o vitalnim pitanjima između hrvatske i mađarske strane i djelomično brisanje velikih ovlasti koje sada ima predsjednik Uprave Zoltan Aldott. Zahtjev je osnažen opširnim pravnim tumačenjem. Večernji list piše da su nakon zaprimanja hrvatskog zahtjeva krenuli interni dopisi između Ine i MOL-a u kojima je utvrđeno da su Inini interni akti temeljem Hanfinog naloga, već usklađeni sa zakonskim propisima, stoga je moguće da na kraju odluka bude da se ponovo provede analiza zakonske ispravnosti tih akata. Dvije takve analize već su provedene lani - jedna koju je platio i naručila Ina išla je u prilog MOL-u, a druga koju su pribavili članovi NO utvrdila je da način odlučivanja u Ini nije u skladu sa zakonom.