HEP Opskrba, HEP-ova tvrtka za opskrbu poduzetništva predstavila je svoju ponudu za kućanstva, pod komercijalnim nazivom Hepi. Kako je rečeno na konferenciji za medije, u HEP-u taj tarifni model kupcima omogućuje ostvarivanje popusta u rasponu od 4,5% do 5,5% u odnosu na bazne cijene univerzalne usluge koju sada koristi više od 98% kućanstva u zemlji. Popusti ovise o trajanju ugovora koji se može zaključiti od jedne do tri godine, a najveća pogodnost koju HEP nudi u odnosu na konkurenciju je plaćanje prema stvarnoj mjesečnoj potrošnji uz odgodu od mjesec dana, te mogućnost oslobođenja plaćanja opskrbne naknade sklapanjem ugovor o samoočitanju. Učlanjenjem u klub vjernosti za redovno plaćanje računa ostvaruju se dodatni popusti do 2,8%. 
"Proveli smo istraživanje tržišta koje je pokazalo da naši kupci traže upravo opcije koje im nudimo, a poseban interes pokazali su za plaćanje prema stvarnoj potrošnji i kontrolu troškova putem web aplikacije. Zbog toga smo im ponudili ovaj inovativan proizvod kroz kojim mogu ostvariti značajne uštede", rekla je Tina Jakaša, direktorica HEP Opskrbe. Građani koji sklope ugovor s HEP Opskrbom do 31. ožujka iduće godine dobivaju jamstvo da se cijena električne energije iz osnovnog cjenika neće mijenjati tijekom inicijalnog trajanja ugovora. Na pitanje je li Hepi povoljniji u odnosu na konkurenciju, RWE Energiju i Gen-I Jakaša je odgovorila da se njihova ponuda u tarifnim modelima cjenovno bitno ne razlikuje od konkurencije, ali nudi veću dodanu vrijednost kroz transparentnost potrošnje, odgodu plaćanja te druge pogodnosti. 
Predsjednik Uprave HEP-a Tomislav Šerić rekao je da je HEP na razvoju ovog proizvoda i pratećih informatičkih rješenja radio šest mjeseci. "I u budućnosti ćemo aktivno raditi na dugoročnom odnosu sa svim kupcima i formiranju novih tarifa. Kupci koji su se odlučili za opskrbu unutar HEP grupe kupuju električnu energiju proizvedenu u Hrvatskoj i podupiru očuvanje radnih mjesta te opstanak i razvoj tisuća malih i velikih dobavljača koji posluju s HEP grupom", kazao je Šerić dodavši da je HEP društveno odgovorna kompanija. 
Konkurencija je HEP-u do početka studenog otela 27.000 kupaca, što je zanemariva brojka ako se uzme u obzir da u Hrvatskoj ima 2,3 milijuna kupaca, od čega 2,15 milijuna kućanstava. 
Na pitanje kakve se cijene električne energije očekuju u budućnosti Šerić je odvratio da je konkurencija ušla u segment kućanstva kad je cijena energije bila na povijesno najnižoj razini, a općenito, cijene struje u EU trenutno su na povijesno najnižim razinama. Jakaša je dodala da studija Ronalda Bergera pokazala da se pet godina nakon početka liberalizacije cijena približava prosjeku EU, a Hrvatska je s cijenama za kućanstva trenutno na 85% prosjeka Unije. Predsjednik Uprave HEP-a trenutno ne vidi ni jednu tvrtku koja bi mogla konkurirati HEP-u u tom segmentu. Kupci koji promijene opskrbljivača i time budu nezadovoljni, nakon isteka ugovora mogu ponovo postati korisnici univerzalne usluge, ili se mogu odlučiti na drugog opskrbljivača.