HEP se osvrnuo i odbacio dezinformacije o navodnoj obustavi izvođenja priključaka na elektroenergetsku mrežu tijekom proteklog vikenda na područjima pogođenima potresom. Tako se naglašava da priključenja privremenih smještajnih objekata na elektroenergetsku mrežu i njezinu sanaciju i popravak ekipe HEP Operatora distribucijskog sustava izvode kontinuirano svakoga dana u smjenama pa i vikendom. Za te je namjene otvoren i poseban, besplatni telefonski broj: 0800 300 418.

Ipak, proteklih su se dana mogle primijetiti neodgovorne izjave pojedinaca koje za cilj imaju političku promociju, ali se time dezinformiraju građani pa i vrijeđaju svi zaposlenici HEP-a. S druge strane, djelatnici HEP-a na uklanjanju posljedica potresa neprestano rade istim intenzitetom i bez pauze. 

Do danas je tako na mrežu spojeno više od 600 privremenih smještajnih objekata, pri čemu treba napomenuti da je priključenje kontejnera ili kontejnerskih naselja tehnički postupak koji zahtijeva određeno vrijeme. Ponegdje treba napraviti izvode iz trafostanice, postaviti kabele koji se na nekim mjestima moraju ukopavati, provesti instalaciju privremenog priključka. Djelatnici HEP-a čine da se sve to obavi u najkraćem mogućem roku, naglašava Služba za odnose s javnošću HEP-a.