Predsjednik Uprave Hrvatske elektroprivrede Frane Barbarić uručio je nagrade učenicima osnovnih i srednjih škola Varaždinske županije. Nagradu učenicima IMAM ŽICU! Hrvatska elektroprivreda od 1995. godine dodjeljuje nagradu učenicima osnovnih i srednjih škola za područja matematike, fizike i elektrotehnike. Do sada je podijeljeno ukupno 859 nagrada

Za školsku godinu 2020./2021. HEP je dodijelio 40 novčanih nagrada u iznosu od 3.000 kuna. Dobitnici su učenici koji su osvojili prvu nagradu na državnim natjecanjima znanja iz matematike, fizike i izlaganja eksperimentalnih radova iz fizike te prvoplasirani učenici na natjecanju srednjih strukovnih škola u disciplini Električne instalacije.

HEP-ova nagrada IMAM ŽICU! najdugovječniji je društveno odgovorni projekt koji spaja gospodarstvo s osnovnim i srednjoškolskim obrazovanjem. HEP je tvrtka koja primarno ovisi o znanjima i vještinama iz područja tehničkih i prirodoslovnih znanosti. Još prije dva-tri desetljeća bio je primjetan pad popularnosti tih predmeta kod učenika, te je HEP stoga odlučio ustanovljenjem nagrade učenicima na simboličan način skrenuti pozornost na taj problem te one najtalentiranije i najvrjednije učenike dodatno potaknuti na napredak u tim područjima.