U vrijeme pandemije koronavirusa mnoge tvrtke rade 'na daljinu', a djelatnici (koji to mogu) većinu posla rade 'od kuće'. Tako su i stručnjaci Odjela sustava uzbude tvrtke Končar - Elektronika i informatika (INEM) daljinski pustili u pogon regulatore napona u Francuskoj i Australiji

U prvom slučaju radi se o digitalnom regulatoru napona KONreg S1000 koji je isporučen francuskoj brodarskoj tvrtki. Pri tome su internetskom vezom inženjeri iz Zagreba, zajedno s kolegama iz Marseillea, uspješno pustili u pogon regulator napona koji je isporučen kao rezerva postojećima.

U drugom slučaju su Končarevi stručnjaci na daljinu pružili pomoć na puštanju u pogon sustava uzbude tipa KONreg EX1000 koji je isporučen Kraljevskoj australskoj mornarici u Perthu u Australiji. Pri tome su britanski stručnjaci, koji su ugradili Končarevu opremu, ipak bili fizički prisutni, dok su Končarevi inženjeri u Zagrebu programom za daljinsko spajanje bili izravno povezani s regulatorom. 

Ta dva uspješno obavljena projekta su naznaka u kojem bi se smjeru u budućnosti takvi poslovi mogli obavljati pa možda neće biti nužno biti fizički prisutan na svakom mjestu i u svakoj zemlji u koju se oprema izvozi pri njezinom puštanju u pogon, izvijestio je Končar.