Prihodi Ina Grupe u 2018. porasli su za 20 posto u odnosu na prethodnu godinu. Pozitivan rezultat potaknut je rastom u svim djelatnostima, a posebice zbog viših cijena ugljikovodika i veće prodaje. Istovremeno, priopćeno je iz ove kompanije, EBITDA (dobit prije poreza, kamata i amortizacije) je ostala na istoj razini kao prošle godine s CCS EBITDA bez jednokratnih stavki u iznosu od 3,1 milijarde kuna. Dobit iz osnovne djelatnosti povećala se za 19 posto u odnosu na 2017. te iznosi gotovo 1,7 milijardi kuna. 
EBITDA bez jednokratnih stavki u Ininoj djelatnosti Istraživanje i proizvodnja nafte i plina je porasla za 23 posto te iznosi 3,01 milijardu kuna, sa značajno višom realiziranom cijenom ugljikovodika što je kompenziralo zrelu strukturu imovine i smanjenje proizvodnje ugljikovodika za sedam posto. CCS EBITDA u djelatnosti Rafinerije i marketing uključujući Trgovinu na malo bez jednokratnih stavki iznosila je 286 milijuna kuna u 2018., što je 581 milijun kuna manje u odnosu na isto razdoblje prošle godine. 
U usporedbi s 2017. godinom, kapitalna ulaganja su se povećala za 30 posto i iznose 1,8 milijardi kuna. Omjer duga i kapitala je ostao na niskoj razini od 12,2 posto s neto dugom na kraju godine u iznosu od 1,6 milijardi kuna. 
“Nakon 2017., koja je bila rekordna za Ininu dividendu u posljednjih nekoliko godina, Ina Grupa je u 2018. ponovno ostvarila vrlo snažan rezultat. Ina je iskoristila tržišne uvjete te povećala prodaju i EBITDA, dok su prihodi porasli za dodatnih 20 posto u odnosu na snažan rezultat 2017. godine, na razinu više od 22 milijarde kuna”, ističe predsjednik Uprave Ine Sándor Fasimon. 
Iz Ine poručuju kako su Istraživanje i proizvodnja nafte i plina, kao glavni generator novca tvrtke, imali koristi od povećane cijene Brenta, kao i projekata rasta. Inina kupnja udjela ENI-ja u podmorskim plinskim poljima na sjevernom Jadranu predstavlja najveće preuzimanje posljednjih godina, pokazujući fokus na ulaganja u kojima se može postići povrat. 
“Ipak, razdoblje povoljnog vanjskog okruženja za Istraživanje i proizvodnju nafte i plina ne bi trebalo uzimati zdravo za gotovo te je potrebno osigurati dugoročnu održivost svih djelatnosti. Prirodni pad proizvodnje ostaje izazov zbog zrelosti Ininih resursa proizvodnje nafte i plina, međutim u tijeku su brojni projekti usmjereni na rješavanje tog pitanja”, kažu u ovoj kompaniji. 
Rafinerije i marketing i dalje su opterećene novčanim gubicima rafinerijskog poslovanja. Ipak, povećanje kapitalnih ulaganja pokazuje Ininu opredijeljenost održavanju vertikalno integriranog poslovnog modela. Većina kapitalnih ulaganja Ina Grupe odnosi sena rafinerijsko poslovanje: uglavnom na projekt Spliter propan-propilen u Rijeci, kao i na druge rafinerijske razvojne projekte. “Maloprodaja ostaje usmjerena na širenje portfelja roba i usluga koje se nude kupcima, s regionalnom ekspanzijom. Povećanje mreže u Crnoj Gori u 2018. godini dokaz je budućeg fokusa Ine na regionalna tržišta, dok konstantan rast marže negoriva pokazuje održivost ulaganja u navedeni segment. U 2019. godini očekuju se daljnje investicije sa sveobuhvatnom provedbom programa INA R&M Novi smjer 2023, čiji je cilj osigurati dugoročnu budućnost održivog i profitabilnog poslovanja”, navodi se u Ininu priopćenju.