U prvom tromjesečju 2013. INA Grupa ostvarila je neto dobit od 376 milijuna kuna, pokazuju financijski rezultati. Prihodi INA Grupe ostali su na gotovo istoj razini od oko 7 milijardi kuna, uz 25% veći izvoz. Inine investicije i dalje su na vrlo niskim razinama pa je kompanija samo u prvom tromjesečju investirala tek 160 milijuna kuna. Investicije su uglavnom bile usmjerene na domaće projekte - tercijarne metode proizvodnje nafte, modernizaciju Inine maloprodajne mreže te pripremu projekata za razvoj rafinerijskih sustava, s naglaskom na obradu teških ostataka.

Kapitalna ulaganja Istraživanja i proizvodnje u prvom tromjesečju 2013. iznosila su 115 milijuna kuna. Kapitalna ulaganja u Hrvatsku iznosila su 74,3 milijuna kuna, od čega je u rafinerije i marketing uloženo 21 milijun kuna, dok su kapitalna ulaganja u inozemstvu dosegla 35,8 milijuna kuna. Croscova ulaganja iznosila su 5,3 milijuna kuna.

Dobit iz djelatnosti Istraživanje i proizvodnja djelatnosti u prvom tromjesečju 2013. godine iznosi 1.3 milijarde kuna. EBITDA u tom segmentu je porasla u odnosu na zadnje tromjesečje 2012 te dosegla iznos od 1.61 milijarde kuna. Ukupna proizvodnja prirodnog plina bila je 37% manja u odnosu na prvo tromjesečje 2012. što odražava nedostatak sirijske proizvodnje u prvom tromjesečju 2013. zbog objave „više sile“ te prirodni pad proizvodnje i zavodnjavanja polja i na kopnu i u podmorju u Hrvatskoj kao i redovite aktivnosti održavanja. Proizvodnja sirove nafte u Hrvatskoj pala je u 2013. zbog prirodnog iscrpljenja polja. Proizvodnja nafte bila je 5% manja u Egiptu zbog prirodnog pada proizvodnje starih polja, a došlo je i do manje proizvodnje sirove nafte u Angoli.

U prvom tromjesečju kompanija je održala razinu proizvodnje rafinerijskih proizvoda, usprkos padu domaće potražnje. Povećanje izvoza u BiH, Sloveniju i na ostala tržišta činilo je više od polovice prodaje rafiniranih proizvoda, a pozitivno je praćeno smanjenim uvozom gotovih proizvoda. Na razini od iznad 1 milijarde kuna, EBITDA je smanjena u odnosu na prvo tromjesečje 2012., potaknuta nižom proizvodnjom uslijed prirodnog pada proizvodnje ugljikovodika i pritiska iz segmenta Rafinerija i marketinga zbog pada potražnje i neznatnog smanjenja prosječne rafinerijske marže. Segment Rafinerije i marketing, uključujući Trgovinu na malo znatno je smanjio gubitke, pa je rezultat sada 17 milijuna kuna minusa.

U financijskim rezultatima stoji da je usprkos nastavljenom smanjenju domaće potražnje, Ina nije smanjila rafinerijsku preradu, već je održala proizvodnju na stabilnoj razini povećavajući izvoz te povoljno doprinoseći nacionalnom gospodarstvu. INA Grupa iskoristila je povoljan okoliš rafinerijske marže benzina sa znatno višom prodajom benzina, uglavnom prekomorskom. U 2012. godini modernizirane su 103 benzinske postaje, dok je pet benzinskih postaja trenutno u fazi izgradnje i jedna u fazi nadmetanja.