Jadranski naftovod (JANAF), prema nerevidiranim konsolidiranim i nekonsolidiranim financijskim izvještajima, zadržao je kontinuitet dobrih poslovnih rezultata u 2018. ostvarivši bruto dobit u iznosu od 370,6 milijuna kuna, što je rast od 4,5 posto u odnosu na prethodnu godinu. 
Istovremeno, objavljeno je na internetskim stranicama JANAF-a, neto dobit iznosi 303,7 milijuna kuna te je također veća za 4,5 posto. U navedenom razdoblju ostvareni su ukupni prihodi u iznosu od 781,8 milijuna kuna, dok su ukupni rashodi smanjeni za 3,5 posto u odnosu na 2017., a iznose 411,2 milijuna kuna. 
JANAF je u poslovanju s inozemnim kupcima ostvario gotovo 68 posto svojih prihoda. Tako kompanija potvrđuje svoju izvoznu orijentiranost i otvorenost prema inozemnim tržištima. 
Intenzivan investicijski ciklus JANAF je nastavio i lani te je u investicije uložio 457,4 milijuna kuna vlastitih novčanih sredstva, od kojih se najveći dio odnosio na izgradnju novih spremnika za skladištenje i blending nafte. 
"Otvorenošću prema novim tržištima, odnosno izvozu, ulaganjima u nove spremničke kapacitete i infrastrukturu naftovoda, što pridonosi stvaranju novih vrijednosti te smanjenjem troškova, rezultiralo je ostvarivanjem višegodišnjih dobrih rezultata poslovanja. Takav pristup upravljanja kompanijom osnažuje JANAF koji je postao respektabilni gospodarski subjekt u Hrvatskoj te nezaobilazni energetski faktor u Europskoj uniji i ovom dijelu Europe", istaknuo je predsjednik Uprave JANAF-a Dragan Kovačević.