Jadranski naftovod (JANAF) je sa švicarskom kompanijom Litasco sklopio novi ugovor o skladištenju nafte za razdoblje od 1. studenoga 2020. do 30. travnja 2021. godine na Terminalu Omišalj. 

JANAF javlja kako je visoku iskorištenost svojih skladišnih kapaciteta u predstojećem razdoblju osigurao i sklapanjem ugovora o skladištenju nafte s jednom od najvećih svjetskih naftnih kompanija BP Oil International Limited (do kraja ožujka 2021.). 


Prepoznavanje tržišnih kretanja 

"Novi ugovor s Litascom, velikom svjetskom kompanijom specijaliziranom za trgovinu naftom i naftnim derivatima, i ostvarena suradnja s BP-om, kao i s ostalim korisnicima naših usluga, potvrda je ugleda i mogućnosti koje JANAF ima na mediteranskom spot tržištu nafte kod globalnih naftnih kompanija, kao i trgovaca naftom, a da bismo realizirali poslovnu suradnju s njima potrebno je zadovoljiti najviše standarde izvrsnosti u poslovanju. Također, novi ugovor s Litascom pokazuje iskustvo menadžmenta društva u prepoznavanju trendova na naftnom tržištu", istaknula je Uprava JANAF-a izražavajući zadovoljstvo zbog sklopljenih ugovora za nadolazeće razdoblje koji jamče stvaranje pozitivnog poslovnog okruženja i stabilne prihode. 

Naime, JANAF za nadolazeće razdoblje ima sklopljene ugovore za skladištenje nafte s Agencijom za ugljikovodike, INA-om, MOL-om, Glencoreom, Petracom, Litascom i BP-om te ugovore za transport nafte s INA-om i MOL-om, kao i za skladištenje naftnih derivata s Agencijom za ugljikovodike i Croduxom.