Japan je nedavno objavio da želi biti ugljično neutralan do 2050. a jedan od načina bit će korištenje vodika iz australskog lignita. "Lanac opskrbe vodikom" zajednički je projekt japanske i australske vlade s ciljem stvaranja jeftine električne energije koja ne zagađuje okoliš.  

Eksperiment na kojem trenutno rade Japan i Australija trebao bi pokazati može li se vodik koristiti sigurno i ekonomično za proizvodnju energije za kućanstva. Tekući vodik koji će se koristiti za ovaj eksperiment proizvodit će se u Australiji, gdje se ekstrahira iz lignita. Ovaj način proizvodnje vodika trenutno je najisplativiji za Japan, čak i ako se uzmu u obzir troškovi njegovog prijevoza preko čak 9000 kilometara. Korištenje vodika za proizvodnju električne energije testirat će se na japanskom otoku Kobe. 

Ako sve bude u redu, lanac opskrbe "vodikovom strujom" širit će se širom zemlje od 2022. ili 2023. godine. Međutim, izazovi su brojni. Za početak, kako transportirati tekući vodik? Japan je u tu svrhu sagradio poseban brod, budući da se ta tekućina mora držati na temperaturi od -253 Celzija, što, ironično, zahtjeva veliku količinu električne energije. Također, postavlja se pitanje koliko je postupak ekstrakcije vodika iz lignita uopće "zelen", budući da se tijekom ekstrakcije jedne tone vodika emitira 20 tona ugljičnog dioksida.  

Zeleni amonijak

Međutim, stručna javnost je po ovom pitanju vrlo podijeljena. Neki stručnjaci misle da će vodik ekstrahiran iz lignita smanjiti onečišćenje, jer još uvijek ne emitira ugljični dioksid tijekom postupka proizvodnje električne energije. Neki vjeruju da se vodik nastao iz ugljena ni na koji način ne može smatrati "zelenim" rješenjem i predlažu druga alternativna goriva. Među posljednjima je Shigeru Muraki, direktor tvrtke Tokyo Gas, koja zagovara upotrebu amonijaka kao goriva.

Takozvani "zeleni amonijak" nastaje reakcijom dušika odvojenog iz zraka s vodikom koji nastaje elektrolizom vode uz pomoć energije iz održivih izvora. Tako nastali amonijak jeftiniji je i manje štetan od vodika, a uz to je i postupak njegova skladištenja jednostavniji. Olakotna okolnost je što se može koristiti u standardnim motorima s unutarnjim izgaranjem.

Međutim, ovo gorivo ima i svoje nedostatke. Amonijak je štetan za ljudsko zdravlje, pa se mora paziti na način na koji se njime rukuje, objavio je srpski portal Biznis i finansije.