Veliki proces preuzimanja i spajanja u hrvatskom gospodarstvu, i to u proizvodnoj industriji, bliži se svojem kraju. Time će se ujedno provesti financijsko restrukturiranje Dalekovoda, a tvrtka će zapravo postati dio skupine Končar

Dana 19. siječnja ove godine u Sudskom registru Trgovačkog suda u Zagrebu proveden je upis odluke o povećanju temeljnog kapitala Dalekovoda, u skladu s odlukama koje su donesene na Glavnoj skupštini tvrtke 30. lipnja 2021. Na osnovi toga je tvrtka Napredna energetska rješenja 19. siječnja ove godine uplatila 310 mil. kuna u temeljni kapital Dalekovoda, čime je sa 75% udjela postala većinski vlasnik Dalekovoda. Osnivači tvrtke Napredna energetska rješenja sa sjedištem u Zagrebu su tvrtke Končar - Ulaganja koja je u 100%-tnom vlasništvu Končara i tvrtka Construction Line Limited. 

Takvim načinom sudjelovanja u procesu financijskog restrukturiranja Dalekovoda, Končar je prepoznao priliku za budući rast i razvoj koji je vezan uz obnovu i osuvremenjavanje hrvatske elektroenergetske prijenosne i distribucijske mreže. Uz to, komplementarnost proizvodnog programa dviju tvrtki omogućit će proširenje ponude usluga i cjelovitih rješenja i povećati udio prihoda od izvoza, s većom dodanom vrijednošću, izvijestio je Končar.