Što je zeleno, je li sve zeleno i što to uopće znači za poslovanje, za svakodnevni život? Klima i energija postale su top teme. Kako se boriti protiv fake newsa, kako ne potpasti pod estradizaciju i banaliziranje teme, kako ne odbiti već privući pozitivnim primjerom za solidarno, održivo i pravedno društvo na prvom ovakvom panelu koji se održao u sklopu Weekend Media Festivala govorio je ravnatelj Regionalne energetske agencije dr.sc. Julije Domac, osnivač green.hr platforme i direktor Greencajt festivala Vinko Filipić i Uroš Radojević, stučnjak za održivi razvoj, Mccann Srbija, a panelom je moderirala glasnogovornica REGEA-e Ivana Belić.

"Dogodio nam se sindrom noja. Motivirana nepažnja, jer je lakše uvijek zabijati glavu u pijesak. Sada kada je ta glava napokon, makar na pola, izvučena iz pijeska, imamo naglo suočavanje s posljedicama koje su već tu. Pitanje energije i klime nije pitanje očuvanja okoliša već opstanka ljudske vrste u pravom smislu te riječi. Možda ovo zvuči radikalno, ali je činjenica, koja i dalje ne pobija našu odgovornost da i te kako možemo i moramo puno toga napraviti. Tako smo s potpune negacije, s glavom u pijesku došli do faze naglog buđenja koje nikada i niti u jednoj situaciji nije ugodno. Ima li išta gore kada vas netko naglo probudi iz lijepog sna? To je proizvelo silan fokus na temu, a na koncu primoralo velike korporacije da u svojim obraćanjima široj javnosti koriste “zeleno//održivo” kao nešto in, nešto što danas prodaje.", objasnio je dr.sc. Julije Domac. 

Filipić je rekao da cijelu profesionalnu karijeru radi na održivosti, čega je Green.hr logičan nastavak, što smatra ne samo svojim poslom već i odgovornošću. Radojević je pak govorio o lošoj kvaliteti zraka u Srbiji i kompanijama koje lutaju sa svojom strategijom poslovanja.