Vlada je jučer donijela odluku kojom odmrzava cijene motornih goriva, pošto je cijena sirove nafte pala za dvoznamenkasti iznos u odnosu na vrijeme kada je prije dva mjeseca donesena prva takva uredba. Trgovci naftnim derivatima sada opet slobodno formiraju cijenu a pojeftinjenje je, naravno, manje od očekivanog u Ministarstvu gospodarstva. 

Cijene benzina i dizela su pale: benzin je pojeftinio 28 lipa po litri, a dizel je pao tek tri lipe po litri, dok je autoplin pojeftinio 4 lp/l. Jučer se računalo da će prosječan spremnik od 50 litara biti jeftiniji 17 kuna za benzin i šest kuna za dizel, no pojeftinjenje je samo 14 kn za eurosuper 95 a za dizel tek kunu i pol. 

Valja reći da je cijena eurodizela bila ispod cijene eurosupera, na 11 kn/litri, a to je gorivo već neko vrijeme skuplje na benzinskim postajama. Cijena goriva varira od postaje do postaje i ovisi o lokaciji tako da su autoceste ostale skuplje kao što su i bile. Portal cijenegoriva.info  piše da se surosuper prodaje po cijenama od 10,72 kn/l do 10,87 kn/l a najskuplji su Crodux Derivati i Petrol. Eurosuper 95+ košta od 10,98 kn/l na INA-i do 11,10 kn/l na Tifonu. Eurodizel je najjeftiniji u Mitrei u Samoboru, odnosna AdriaOilu gdje košta 10,82 kn/l a najskuplji je na Petrolu/Crodux Derivatima gdje košta 11,01 kn/l. Njegova aditivirana inačica kota od 11,13 kn/l na Adriaoilu do čak 11,39 kn/l na Tifonu.