Iz Diokija d.d. je na Zagrebačku burzu upućena obavijest za investitore u kojoj se potvrđuje da su dokumenti a ulazak turskog investitora, tvrtke Caliskan, u tvrtku Adriaoil iz sastava Dioki Grupe "dogovoreni i usuglašeni", dok je usuglašavanje ugovora o proizvodnji i pratećih dokumenata u tijeku. 
 "Radi korektnog izvješćivanja javnosti, a slijedom raznih napisa i netočnih navoda vezanih uz status ponude turskog investitora Caliskan koja se, između ostalog, odnosi i na stjecanje udjela u društvu Adriaoil SpA, članici Dioki Grupe, želimo obavijestiti javnost da su ugovor o izdavanju jamstva sukladno uvjetima iz Odluke Vlade RH, kao i predugovor između društva i investitora dogovoreni i usuglašeni, te da je usuglašavanje ugovora o proizvodnji i ostalih pratećih dokumenata u tijeku", kaže se u obavijesti. Potpisivanje seta dokumenata vezanih za tu transakciju planira se narednih dana, kako bi se pristupilo njihovoj realizaciji i što hitnijem plaćanju avansa potrebnog za isplatu zaostalih plaća zaposlenicima društava Dioki d.d. i Dina-Petrokemija d.d., stoji u obavijesti. 
Prezevši Adria Oil Caliskan će ući u vlasničku strukturu Diokija. Što se tiče usuglašavanja "ugovora o proizvodnji i ostalih pratećih dokumenata", po riječima sindikalaca radi se o dokumentima koji bi trebali omogućiti provedbu programa restrukturiranja i ponovnog pokretanja proizvodnje u Dina Petrokemiji, za koju se u sindikatu nadaju da će biti pokrenuta do listopada.