KOSEP je jedna od četiri tvrtke koje je HEP prije godinu dana izabrao kao moguće strateške partnere za izgradnju TE “Plomin C”, no Zelena akcija i Zelena Istra u svom priopćenju pozivajući se na podatke Greenpeacea tvrde da je ta tvrtka odustala od davanja obvezujuće ponude za gradnju te elektrane. 
Informaciju o odustajanju ulaganja u Plomin C, predstavniku Greenpeaceovog ureda u Južnoj Koreji Daul Jangu dao je zamjenik direktora u KOSEP-ovom odjelu Inovacija i novih poslova, kažu eko udruge. Početkom godine odustala je poljska tvrtka POL-MOT, a sada su ostale još samo dvije tvrtke, francuski Edison i japanski Marubeni, koje imaju rok do kraja listopada poslati HEP-u obvezujuće ponude za izgradnju TE „Plomin C“. 
"Navedena situacija pokazuje da je ovo neisplativ projekt za kojeg većina investitora nema nikakav interes. Podsjetimo, Europska Unija ima cilj do 2050. smanjiti emisije CO2 za 80-95%. S obzirom da će „Plomin C“, u slučaju izgradnje, biti u funkciji otprilike do 2065. godine, zbog ove TE ćemo znatno premašiti dopuštene količine emisija CO2. To znači da će Hrvatska trebati plaćati skupe penale koje će osim nas morati plaćati i buduće generacije", stoji u priopćenju ekoloških udruga. Naglavajau da je projekt u suprotnosti s prostornim planom Istarske županije. Zbog izdavanja okolišne dozvole protiv Ministarstva zaštite okoliša i prirode vodi se sudski proces temeljem tužbe Zelene akcije i Zelene Istre. Drugo ročište u ovom procesu održat će se u petak 11. listopada u Rijeci. Udruge pozivaju Vladu da, kao vlasnik HEP-a, napravi zaokret u dosadašnjoj politici, odustane od TE "Plomin C" te uloži znatno veća sredstva u povećanje energetske učinkovitosti te veće korištenje obnovljivih izvora energije.