Sva regulativa koja se odnosi na kvalitetu goriva u Federaciji Bosni i Hercegovini će, kao i dosad, biti usklađena sa zakonima Europske unije, istaknuo je federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić tijekom današnjeg sastanka s predstavnicima Udruženja prometnika naftnih derivata u FBiH u Sarajevu. 

Na sastanku, koji je organiziran na zahtjev tog udruženja, razgovaralo se o Odluci o kvaliteti tekuća goriva. 

Federalni ministar je predstavnike tog udruženja detaljno informirano o sadržaju te odluke i postupku koji je proveden, izvijestila je vlada FBiH.

 

Sljedeći koraci 

"Vrlo bitnim smatram istaknuti kako propise, koje pripremamo i donosimo u okviru ovog resora u Federaciji BiH, usklađujemo s europskim pravnim okvirom i time ispunjavamo preuzete obveze Europske unije. Međutim, ovdje je značajna još jedna činjenica, a to je da prilikom tog usklađivanja vodimo računa i o našim građanima i potrošačima, pa i u ovom konkretnom slučaju", poručio je. 

Ovom prilikom su usklađeni stavovi i oko sljedećih koraka koji će zaštititi tržište Bosne i Hercegovine osiguravajući najkvalitetnije tekuće gorivo za potrošače u zemlji.