U Lukoilu Croatia prošli tjedan je potpisan prvi Kolektivni ugovor koji će biti na snazi dvije godine. Ugovor se primjenjuje od početka godine.  

Kolektivni ugovor za oko 400 radnika Lukoila osigurava povećanje minimalne osnovne bruto plaće na 4 300 kuna, uvođenje fiksnog mjesečnog dodatka za kategorizaciju benzinske postaje u bruto iznosu od 60 do 240 kuna, dodatak za topli obrok (400 kuna mjesečno), jedan dan godišnjeg odmora više za radnike na benzinskim postajama, pravo na dodatne dane godišnjeg odmora na temelju radnog staža i socijalne prilike radnika. 

Uz to, osigurava pravo na određene materijalne potpore – smrt radnika, neprekinutog bolovanja dužeg od 90 dana uzrokovanog ozljedom na radu ili komplikacijama u trudnoći, uključujući i porodiljini dopust te jubilarne nagrade za 10, 15 i 20 godina staža u Lukoilu. 


Zahtjevni pregovori 

Nadalje, ugovor osigurava regres u iznosu od 2 500 kuna, božićnicu i uskrsnicu po 300 kuna, potporu za rođenje djeteta u iznosu od 3 500 kuna, dar za dijete do 15 godina u povodu božićnih blagdana (600 kuna), naknadu za odvojeni život (1 750 kuna) i, među ostalim, viši iznos dnevnica koje će sada iznositi 200 kuna.

"Pregovore za Kolektivni ugovor pokušavali smo pokrenuti više puta posljednjih nekoliko godina i u tome smo uspjeli sredinom prošle godine. Važnost prvog ikada sklopljenog ugovora u Lukoilu ne leži samo u povećanju materijalnih prava, već i u činjenici da poslodavac za vrijeme trajanja Kolektivnog ugovora neće moći samostalno uređivati prava radnika, već je to sada u domeni pregovora između sindikata i poslodavca. Pregovori su bili vrlo zahtjevni i ovim putem zahvaljujemo članovima pregovaračkih odbora sindikata i poslodavca na njihovom radu", istaknula je Jasna Pipunić, predsjednica Sindikata naftnog gospodarstva (SING).