Mađarska vlada pod teretom dugova i nelikvidnosti razmatra prodaju svog 24,6% udjela u MOL-u koji je prije par godina otkupila od Surgutneftegasa za 1,9 milijardi eura. "Ako se Mađarska država bude našla u situaciji da joj likvidnost bude upitna, rješenje bi se moglo iznaći u prodaji svojih dobara. Jedno od tih dobara u vlasništvu države je naftna kompanija MOL, a čija prodaja bi mogla biti spasonosna za Mađarsku", rekao je mađarski ministar gospodarstva György Matolcsy, izvjestio je mađarski dnevni list Nepszabadsag. Matolcsy je objasnio kako bi prodaja dijela MOL-a, vlasnika Ine, omogućila lakše iznalaženje sredstava, ako za to bude potrebe, a sve se događa u trenutku kad Mađarska pregovara s MMF-om o kreditu od 15 milijardi eura, koji bi neko vrijeme jamčio likvidnost državi. 
Dan kasnije Ministarstvo financija je na pitanja Reutersa objavilo da ne razmišlja o prodaji udjela u MOL-u već da će u slučaju otežanih okolnosti iskoristiti taj udjel da prikupi novac, ali nisu željeli specificirati na koji način. "MOL-ove dionice su sigurnosna rezerva. Moguće je doći do novca na tržištu zadržavajući srateško vlasništvo u kompaniji ", kažu u tom ministarstvu. 
Prodaja udjela u MOL-u bila bi velika pljuska, pa i sramota za Mađarsku, tim više što je država na tom dealu do sada samo izgubila. Naime, u trenutku kupovine dionica jedna dionica vrijedila je 22,500 forinti, a na budimpeštanskoj burzi njima se sada trguje za 18.000 forinti. Državni udjel u MOL-u kupljen za 1,9 milijardi eura sada vrijedi 1,68 milijardi. Mediji napominju da bi europski kreditori, od ranije iznervirani Orbanovim takozvanim "zakonom o obrani MOL-a" koji se protivi EU legislativi, mogli tražiti ukidanje tog zakona što bi zapravo značilo da će država ne samo izgubiti novac na prodaji dionica MOL-a već će izgubiti i kompaniju kao takvu.