U tijeku su prijave za devetu generaciju MBA studija Ekonomija energetskog sektora, jedinog specijalističkog poslijediplomskog studija posvećenoj energetici u Hrvatskoj i zemljama u okruženju. Nastava se, u organizaciji riječkog Ekonomskog fakulteta i Energetskog instituta Hrvoje Požar, već godinama održava u Zagrebu, a uz predavače iz te dvije institucije, kolegije predaju i brojni renomirani stručnjaci. Više o studiju zainteresirani će moći doznati 6. studenog na Danu otvorenih vrata. 

Studij predstavlja spoj međunarodne menadžerske prakse i najnovijih znanstvenih dostignuća u području energetike. Poseban je po svom multidisciplinarnom pristupu problematici ekonomije energetike koji spaja elemente ekonomskih i tehničkih znanja potrebnih za upravljačke funkcije u svijetu energetike. Predavači su brojni stručnjaci iz energetskih kompanija i institucija, što osigurava poslovnu orijentaciju studija prema konkretnim temama i projektima. 

Tko su polaznici?


Kroz 18 izbornih kolegija studij nudi različita specijalistička znanja važna za lidere i poslovne ljude u energetici, čime je omogućen individualiziran pristup i fleksibilnost. U prethodnih osam generacija upisano je 220 studenata, ekonomista, elektrotehničara, strojara i drugih struka, uglavnom srednji menadžment, ali bilo je i članova Uprava energetskih kompanija i nižeg menadžmenta. Ukupno 86% studenata došlo je iz Hrvatske, s prosjekom godina 37 i 11 godina radnog iskustva. Deveta generacija studenata s nastavom kreće u ožujku 2020., a upisi su u tijeku. 

Dan otvorenih vrata

Pojedinosti o studiju moći će se doznati u srijedu 6. studenog na Danu otvorenih vrata od 16:00 do 18:30 u Energetskom institutu Hrvoje Požar, Savska cesta 163, Zagreb. U sklopu predstavljanja studija predavanje će održati članica uprave ENNA Grupe gđa Sabina Škrtić s temom „Upravljanje promjenama u uvjetima dekarbonizacije“, nakon čega će biti moguće razgovarati s voditeljima Studija prof.dr.sc. Nelom Vlahinić Lenz i prof.dr.sc. Sašom Žikovićem.