Hrvatski premijer Zoran Milanović i njegov mađarski kolega Viktor Orban složili su se u Budimpešti da je u interesu obje zemlje da INA i MOL dobro posluju, ali su kazali da se problemi ne mogu rješavati na međudržavnoj razini jer ni mađarska vlada ni sadašnja hrvatska s procesom preuzimanja nemaju ništa. "U obostranom je interesu da stvari funkcioniraju i da obje kompanije stvaraju profit i plaćaju porez. To je zajednički interes. Ovo je stvar koja se možda tiče hrvatskog pravosuđa, ali ni bivša ni sadašnja mađarska vlada s procesom preuzimanja INA-e od strane MOL-a nemaju ništa jer u trenucima kada su ugovori sklapani, Mađarska nije bila u vlasništvu MOL-a", rekao je Milanović na zajedničkoj konferenciji za novinare.
Dodao je da ni ova hrvatska vlada "s tim nema ništa". Orban je naglasio kako se to pitanje treba rješavati tamo gdje se može, dodajući da Mađarska ima najbolju namjeru, da je spremna surađivati, ali da ima male mogućnosti utjecaja. 
S obzirom da su obojica premijera naglasila tradicionalne prijateljske odnose dviju država, Milanović je posebno istaknuo kako neće dopustiti odnosno da će učiniti sve što je u njegovoj moći da problemi oko INA-e i MOL-a ne utječu negativno na odnose dviju zemalja. Na pitanje je li se razgovaralo i o imenovanju dvojice ministara u Nadzorni odbor INA-e, Milanović je kazao da se o tome nije razgovaralo, jer je to "interna politička stvar Hrvatske". Orban je potvrdio da je jedan od glavnih ciljeva sastanka bio povećati razinu energetske sigurnosti dviju zemalja. Dodao je da je Mađarska sklona sudjelovanju u svim investicijama koje povećavaju energetsku sigurnost u regiji. Milanović je istaknuo kako su Hrvatska i Mađarska dvije male zemlje koje moraju prepoznati svoje interese, a to su, kako je rekao, riječki koridor, riječka luka i LNG, izvijestila je PolitikaPlus.