Mađarski MOL najavio je da će u Mađarsku u periodu od naredne tri godine uložiti čak 300 milijardi forinti odnosno 1,4 milijarde dolara. Odbor izvršnih direktora ovlastio je menađment da već u posljednjem kvartalu potpiše ugovore i ubrza investicije u toj zemlji, objavila je ta grupa na Budimpeštanskoj burzi. Riječ je o ulaganjima u istraživanje i proizvodnju te u rafinerije i marketing.
Pola ukupnog budžeta bit će utrošeno na istraživačke projekte i razradu polja u toj zemlji, uključujući nekonvencionalne projekte. MOL je najavio da će u naredne tri godine u Tiszaújvárosu sagraditi tvornicu za proizvodnju sirove gume. Isto tako, najavljuju povećanje transportnih kapaciteta između rafinerija u Százhalombatti i slovačkog Sahya, a plan je rekonstrukcija cjevovoda između petrokemijske tvornice u Tiszaújvárosu i rafinerije Duna. Dio investicija odnosit će se i na povećanje skladišnih kapaciteta i razvoj maloprodajne mreže u toj zemlji. Kada je riječ o plinskoj transportnoj mreži u planu su ulaganja u povećanje zapadnoeuropskih transportnih kapaciteta, kao i poboljšanje kontrolnog sustava. Joszef Molnar, glavni izvršni direktor grupe kazao je da kompanija nema drugi izbor u krizi već nadići je, jer žele vodeću poziciju između europskih rafinerija, paralelno sa smanjivanjem proizvodnih troškova.
Takva najava iz MOL-a uslijedila je nakon vijesti da je kompanija započela s upisom 7-godišnjih dolarskih obveznica vrijednih 500 milijuna dolara. Ukupan program izdavanja obveznica vrijedan je milijardu dolara. Zanimljivo je da se MOL u Hrvatskoj susreće s kritikama da ne ulaže dovoljno. Ina je ove godine investirala tek 405 od planiranih 1,696 milijuna kuna, što je tek 18% od prvobitno planiranih 2,334 milijarde kuna, a iz Vlade su stigle kritike da opravdanja za kašnjenje investicija nema.