Mađarska naftna i plinska skupina MOL i švicarska tvrtka Meraxis sklopili su strateško partnerstvo na razvoju poliofelinskih recikliranih plastičnih smjesa. Cilj te suradnje je razvoj i proizvodnja visokokvalitetnih polimera koji su dobiveni recikliranjem i njihova distribucija širom svijeta. 

Tako će Meraxis opskrbljivati MOL visokokvalitetnim recikliranim materijalom koji će se miješati s MOL-ovim djevičanskim poliolefinskim smolama. Koristeći znanja Meraxisa i MOL-a o proizvodnji plastike, razvit će se novi portfelj proizvoda koji će isprva proizvoditi njemačka tvrtka Aurora Kunststoffe (članica MOL Grupe), dok će za buduću distribuciju biti odgovorna oba partnera. Time će se stvoriti jedinstvena vrijednost za klijente, koji će imati na raspolaganju stručnost u cijelom vrijednosnom lancu proizvoda - od nabave, preko proizvodnje i prodaje, do tehničkih usluga. 

Sve je to u skladu s dugoročnom strategijom MOL-a za proširivanjem petrokemijskog poslovanja, a njezin važni dio bilo je preuzimanje spomenute tvrtke Aurora Kunststoffe u studenom 2019. godine. Time se ujedno nastavlja strategija pod nazivom 'Enter Tomorrow 2030' koja je usmjerena na prijelaz iz tradicionalnog poslovanja zasnovanog na fosilnim gorivima u 'downstreamu' na portfelj petrokemijskih proizvoda veće dodane vrijednosti, a s ciljem zauzimanja prvog mjesta u području recikliranja i proizvodnje reciklirane plastike u Srednjoj i Istočnoj Europi, izvijestio je MOL.