Slovnaft, rafinerijska i petrokemijska tvrtka sa sjedištem u Bratislavi i članica MOL grupe, stjecanjem udjela će preuzeti 100-postotni udio tvrtke Normbenz Slovakia, što uključuje 16 maloprodajnih mjesta Lukoil u Slovačkoj. Ova transakcija podliježe odobrenju tržišnog natjecanja od strane Antimonopolskog ureda Republike Slovačke (AMO). 

Također, MOL je sklopio ugovor s tvrtkom Marché International o kupnji tvrtke koja u Mađarskoj upravlja s devet restorana pod brendom Marché. Ovo preuzimanje pak podliježe odobrenju Mađarske agencije za zaštitu tržišnog natjecanja (GVH), priopćeno je iz MOL Grupe.

 

Nova perspektiva 

Ugovori se uklapaju u ažuriranu dugoročnu strategiju MOL Grupe pod nazivom Shape Tomorrow 2030+ koja stavlja poseban naglasak na razvoj Usluga kupcima i maloprodaju. 

"Daljnji razvoj ponude hrane i robe široke potrošnje te širenje mreže dio su naše ažurirane strategije. Preuzimanjem 16 maloprodajnih mjesta Lukoil u Slovačkoj pruža nam se mogućnost širenja u toj zemlji i uvođenja postojećeg koncepta Fresh Corner na sve nove lokacije Slovnafta. Preuzimanje tvrtke koja upravlja restoranima Marché u Mađarskoj također stvara novu perspektivu za MOL, jer svoju gastro ponudu možemo podići na potpuno novu razinu, a maloprodajnim uslugama možemo doprijeti do većeg broja kupaca", rekao je Péter Ratatics, izvršni potpredsjednik za Usluge kupcima i maloprodaju MOL Grupe.