MOL, najveći dioničar INA-e, zatražio je od INA-e sazivanje izvanredne Skupštine dioničara kompanije kako bi predložio izmjene Nadzornog odbora INA-e. MOL predlaže smjenu bivšeg potpredsjednika za korporativni poslovni razvoj MOL Grupe Ábela Galácza te imenovanje višeg potpredsjednika za korporativne poslove g. Ferencza I. Szabolcsa za člana Nadzornog odbora INA-e. Iako nije objavljen datum izvanredne skupštine neslužbeno doznajemo da će se skupština održati 10. travnja. Redovna Inina skupština trebala je biti sazvana tek u svibnju. Spekulira se da bi Vlada već u travnju mogla iskoristiti priliku i usmeno zatražiti smjenu sadašnji članova NO Ine Davora Šterna, Gordane Sekulić i Damira Vanđelića koji su u siječnju stavili mandat na raspolaganje.
Nacional je objavio pismo prvog potpredsjednika Vlade Radimira Čačića poslano čelniku MOL-a Zsoltu Hernadiju 28. prosinca 2011. u kojem ga obavještava o namjeri smjene dosadašnjih članova NO Ine. "Sve daljnje odluke u vezi s aktivnostima hrvatske Vlade u slučaju Ine, od revizije postojećeg međudioničarskog ugovora do pregovora o novom, bit će moja nadležnost", piše Čačić te izražava nadu u korektnu suradnju. Spornim se pokazuje da je Čačić to pismo poslao prije prve sjednice Vlade, dok koalicija uopće nije zauzela stav u vezi Ine, pa čak ni Čačić službeno nije imao funkciju koju obnaša danas. Zbog toga je pismo stavljeno u kontekst Čačićevog suđenja u Mađarskoj za smrt dviju osoba u prometnoj nezgodi u kojoj je sudjelovao. Pismo je, piše Nacional, jako loše odjeknulo u SDP-u. Milanović je pokušao Čačiću poručiti da mu u Ini nije mjesto na način da je zaustavio imenovanje novih Vladinih predstavnika u Ininu skupštinu, međutim Čačić je nastavio lobirati za svoje ljude u Ini, među kojima se spominjao Tomislav Dragičević te njegovi najbliži suradnici Mladen Proštenik i Željka Velić Dvorščak. Očito je između SDP-a i HNS-a počeo rat za kontrolu nad Inom, a od ranije je poznato da je ministar financija Slavko Linić sebe vidi na čelnom mjestu NO Ine.
Svoje kadrovske promjene u MOL-u pojašnjavaju na način da je Ábel Galácz nakon nedavne reorganizacije MOL grupe unaprijeđen na mjesto višeg potpredsjednika za komercijalnu djelatnost te sada svakodnevno vodi komercijalne aktivnosti Grupe u mnogim zemljama. Ferencz I. Szabolcs kao viši potpredsjednik za korporativne poslove trenutno nadgleda i kontrolira aktivnosti razvoja strategije, ljudskih resursa, korporativnih komunikacija i odnosa s vanjskim objektima unutar MOL Grupe.