Potpredsjednik Inina Nadzornog odbora Gyorgy Mosony u otvorenom pismu u Večernjem listu oštro je odgovorio na prošlotjedno pismo predsjednika No Ine Davora Šterna upućeno na njegovu adresu. Za početak navodi da je o pismu koje mu je upućeno prvo čitao u medijima, što smatra prilično udaljenim od poslovne prakse, pa Šternu odgovara otvorenim pismom. U pismu navodi da je Štern svoje prigovore uputio na krivu adresu, jer se on ne smatra MOL-ovcem već Inašem te da svoje prigovore uputi MOL-u. 
Mosony podsjeća Šterna da su prije 13 godina imali isti cilj, a to je suradnja između dvaju zemalja i kompanija jer Ina i MOL ne bi mogli preživjeti sami, te da je taj san sada ostvaren iako ne spajanjem, već tako što je MOL kupio Inu. "INA je preživjela, još uvijek čvrsto stoji, njome se dobro upravlja, u skladu sa zakonima RH i na način koji je dogovoren između dva glavna dioničara prema najboljim međunarodnim standardima te spada u skupinu financijski jakih srednjoeuropskih kompanija. Šokirala me spoznaja da ste od svog prvog dana u Nadzornom odboru Vi napadali takav razvoj i ustroj. Razlog zbog kojeg ste svoj stav promijenili nakon godina provedenih u Rusiji, meni je nepoznat.", piše Mosony. 
Navodi da je Ina kompanija koja sve više investira i radi na učinkovitosti, te da je sada u boljem stanju nego što je bila 2009., te da bi bez MOL-a Ina klonula 2008.. Potpredsjednik NO navodi da se neslaganjem oko upravljačke strukture trebaju baviti dioničari, a ne upravljačka tijela kompanije. "Svaki dužnosnik INA-e treba se baviti svojim poslom i područjem nadležnosti. Članovi Uprave ili Nadzornog odbora INA-e ne bi se trebali baviti problematikom koja je za dioničare jer to nije ono za što su dobili mandate. Neka dioničari odluče koja su prava i odgovornosti onih tijela u kompaniji koja donose odluke", misli Mosony. Govorio je i o trgovanju naftom koje sada u Ini u cijelosti ide preko MOL Tradea. 
"Odbacujem optužbu da podaci o trgovanju naftom nisu dostupni članovima Uprave i Nadzornog odbora INA-e. Kategorički tvrdim da svi članovi Uprave i Nadzornog odbora imaju pristup svim bitnim podacima koji se tiču INA-ina poslovanja, a to znači i podatke o trgovanju naftom. Postojalo je samo jedno ograničenje, a to je da se dokumenti ne smiju iznositi iz INA-ine zgrade. No, to nije pitanje povjerenja već sigurnosti. Čak su i članovi Uprave i Nadzornog odbora dobivali izvješća o trgovanju naftom. Osim toga, ne možete navesti niti jedan primjer kada je izvršni direktor za Rafinerije i marketing uskratio pristup toj cjelokupnoj dokumentaciji. Također moram naglasiti da je trgovanje naftom postalo mnogo transparentnije i korisnije za INA-u. Siguran sam da je INA od 2009. godine u mogućnosti kupovati naftu pod mnogo boljim uvjetima nego što je to bio slučaj u prethodnih 15 godina. A sve koristi ostaju unutar INA-e, povećavajući njenu dobit koju nitko ne uzima. Ja sam u potpunosti otvoren za mogućnost interne revizije radi provjere svih podataka i iznosa vezanih uz ovu temu. U slučaju bilo kakvih "iznenađenja", poprilično sam siguran da bi se utvrdilo kako potječu iz razdoblja mnogo prije 2009. godine", napisao je. Mosony je u svom pismu progovorio o curenju osjetljivih informacija iz kompanije na njenu štetu, a u kontekstu sukoba interesa apostrofirao je i Gordanu Sekulić, članicu NO iz Janafa, tvrtke koja je planirala konkurirati Ini za istraživačke koncesije.