Predsjednik i član Uprave JANAF-a Stjepan Adanić i Vladislav Veselica obišli su jučer Terminal Sisak kako bi se upoznali sa stanjem naftovodno-skladišnog sustava na tom potresom pogođenom području. 

Prilikom obilaska, izvijestio je JANAF, utvrđeno je kako na sisačkom terminalu nema oštećenja na sustavu te su manja građevinska oštećenja nastala na upravnoj zgradi i radionici terminala bez narušavanja statike navedenih građevina. 

Uprava je tom prilikom također upoznata s posljedicama koje je potres prouzročio zaposlenicima terminala te je odlučeno kako će JANAF pomoći u obnovi stambenih objekata svojih zaposlenika.

 

Promptno djelovanje 

Također, JANAF će se uključiti u izravno doniranje financijskih sredstava Sisačko-moslavačkoj županiji te gradovima Sisku, Petrinji i Glini. Tvrtka će jednako tako donirati sredstva u državni proračun u akciji Pomoć za obnovu nakon potresa. Na taj račun će se primati uplate doniranih financijskih sredstava namijenjenih za sanaciju posljedica potresa u pogođenom području. 

"JANAF je društveno odgovorna tvrtka i kako takva želi pomoći lokalnoj zajednici u kojoj djeluje, a koju je zadesio razoran potres. Ovakve situacije zahtijevaju promptno djelovanje te ćemo kao Društvo donijeti Odluku o donaciji financijskih sredstava potresom pogođenih područja kako Sisačko-moslavačkoj županiji, tako i Sisku, Petrinji i Glini. Sretni smo što nitko od zaposlenika nije stradao te ćemo i zaposlenicima osigurati pomoć u obnovi njihovih domova. Jednako tako koristimo ovu priliku izraziti sućut svim obiteljima koji su nažalost izgubili svoje najmilije u ovom strašnom potresu", ističe Uprava JANAF-a.