Rumunjska naftna tvrtka Petrom (dio austrijske naftne i plinske skupine OMV) i francuski maloprodajni lanac Auchan Retail u sljedećih će pet godina nadograditi 400 Petromovih benzinskih postaja u Rumunjskoj malim trgovinama MyAuchan. Ovisno o veličini takve trgovine, u njima će biti ponuđeno i do 2500 proizvoda, što će korisnicima benzinskih postaja omogućiti i kupnju namirnica.

To je nastavak pilot-projekta koji je započeo još 2017. godine, kada su dvije tvrtke već otvorile 17 takvih trgovina u sklopu benzinskih postaja u Rumunjskoj. Taj je projekt ujedno bio dio većeg Petromovog projekta osuvremenjavanja benzinskih postaja, što je uključilo ne samo promjenu vizualnog identiteta, već i uvođenje novih usluga (punjenje ukapljenim naftnim plinom, praonice vozila). 

Auchan Retail Romania je rumunjska podružnica francuskog trgovačkog diva Auchan koja u Rumunjskoj ima 33 hipermarketa, pet supermarketa i 26 malih trgovina MyAuchan, objavila je austrijska odvjetnička tvrtka Schoenherr koja je na tom projektu pravni savjetnik Petroma.