Hrvatske tvrtke tek trebaju zakoračiti u Industriju 4.0, odnosno više primjenjivati suvremena rješenja za automatizaciju i robotizaciju proizvodnih procesa. Ipak, unatoč činjenici da je Hrvatska po primjeni takvih rješenja na pretposljednjem mjestu u Europskoj uniji, brojni svjetli primjeri pokazuju da postoji spremnost za odgovoriti izazovima industrije budućnosti. Uostalom, nema budućnosti bez ulaganja u nova rješenja u proizvodnji.
To su sve neki od najvažnijih naglasaka iz sadržaja novog broja časopisa EGE koji je jednim dijelom posvećem temi automatizacije i robotizacije u Hrvatskoj industriji. No, da hrvatska industrijska proizvodnja ima budućnost pokazuje i intervju s čelnikom TPK Orometala, tvrtke koja već šezdeset godina uspješno odoljeva brojnim izazovima. Isto tako, još jedan intervju iz novog broja, onaj s direktorom tvrtke Alfa Therm, potvrđuje i da je kompletnost usluge, kada je riječ o projektiranju i izvođenju složenih termotehničkih i sustava automatizacije u zgradarstvu, najbolji odgovor na zahtjeve tržišta. 
Dakako, u novom broju nisu zaboravljene ni uobičajene teme grijanja, klimatizacije i hlađenja, a prikazano je i nekoliko zanimljivih ostvarenih projekata. Uz to, vrijedi izdvojiti i osvrte na energetsku tranziciju u Njemačkoj i svijetu, prijedlog rješenja za automatsko sortiranje otpada u Zagrebu, vodoopskrbe i odvodnje na Plitvičkim jezerima i još mnogo toga...