Tanker s 2000 t naftnih proizvoda je u ponedjeljak, 5.3.2012. godine potonuo u moru kod Grčke. Na brodu je u trenutku nesreće bilo 11 članova posade. Prema prvim informacijama, kapetan je poginuo, dok su se ostali članovi posade spasili. Tanker je, navodno, potonuo zbog udara u olupinu nekog ranije potopljenog broda. Grčka obalna straža sada pokušava osigurati sprečavanje izlijevanja nafte iz broda, bez pobližih detalja javlja ruski portal 'Voice of Russia'.
Istoga dana je eksplozija razorila dio egipatskog plinovoda koji preko Sinaja transportira plin prema Izraelu i Jordanu. Kao i do sada, nije poznato tko je točno počinio taj čin, osim da se radi o militantnim skupinama. To je 13. takav napad na plinovod od pada režima Hosnija MUBARAKA 2011. godine, javlja poslovni portal 'Silobreaker'.
Isto tako, dvoje radnika je poginulo u eksploziji u litvanskoj rafineriji Mažeikių nafta, u vlasništvu poljske naftne tvrtke PKN Orlen. Nesreća se dogodila u subotu, 3.3.2012. godine, za vrijeme punjenja katalizatora u jedinici za fluidni katalitički kreking kojom prilikom je eksplodirao prijenosni vakuumski rezervoar. Prema navodu Orlena, nesreća nije utjecala na rad rafinerije, javlja poljski dnevnik 'Warsaw Business Journal'.