Premijer Zoran Milanović u uvodnim riječima na sjednici Vlade komentirao je najnovije odnose s Mađarskom nakon što je MUP raspisao Interpolovu tjeralicu za predsjednikom Uprave mađarskog MOL-a Zsoltom Hernadijem. "To što se događa u odnosima s MOL-om ne shvaćam kao ratno stanje. Tako nećemo komunicirati. Mađarsku vladu donekle mogu razumjeti, no od vas članova Vlade očekujem suzdržanost bez ikakvih komentara", rekao je premijer Milanović ministrima. Napomenuo je da je njegova vlada naslijedila taj slučaj i dodao da ne može komentirati nešto oko čega se vodi sudski postupak. "Čak i da je slučaj star pola godine, Državno odvjetništvo u Hrvatskoj je neovisno", rekao je Milanović, prenosi Tportal
"Nije zahvalno u međunarodnim odnosima dijeliti države na prijatelje i neprijatelje, ali ako je netko bio istaknut u pomaganju Hrvatskoj u okviru svojih mogućnosti, to je Mađarska. Možda nitko više od Mađarske! Moje iskustvo u radu s mađarskim političarima je dobro i učinit ćemo sve da se ništa ne promijeni u tim sjajnim, baš sjajnim odnosima. Žao mi je zbog ovoga, ali tu Vlada ne može ništa", poručio je. 
Ivan Vrdoljak, ministar gospodarstva i voditelj pregovaračkog tima za izmjenu dioničkog ugovora s mađarskim MOL-om, komentirao je uoči sjednice Vlade mađarsko priopćenje u kojem kažu da bi MOL trebao prodati svoje dionice INA-e: "Neugodno sam iznenađen razvojem događaja s obzirom na ovakve konstruktivne pregovore." Ipak nije želio komentirati spekulacije da Hrvatska želi otkupiti MOL-ove dionice rekavši da će se o svim točkama dioničarskog ugovora razgovarati u pregovorima.