Uz prigodnu svečanost otvorena je nova pogonsko-poslovna zgrada HEP Operatora distribucijskog sustava - Distribucijskog područja Elektrolika u Novalji. Vrijednost tog projekta bila je 5 mil. kuna i nova će zgrada doprinijeti učinkovitijem pružanju usluga korisnicima na sjevernom dijelu Paga. U novoj zgradi će korisnici u poboljšanim uvjetima moći dobiti sve usluge u nadležnosti HEP ODS-a, poput izdavanja elektroenergetskih suglasnosti, prijepisa vlasništva ili usluga uz očitanje stanja brojila. Nova zgrada će omogućiti i odgovarajuće uvjete za rad Terenske jedinice Karlobag, koja zbog snažnog razvoja turizma, na mrežu u Novalji i okolici godišnje priključi oko 300 novih korisnika. 

"Nastavak našeg investicijskog ciklusa i ulaganja u kojima je snažno zastupljena domaća komponenta, iznimno su važni za razvoj i stabilnost hrvatskog gospodarstva. Zbog toga smo plan investicija HEP grupe za 2020. godinu utvrdili u do sada najvećem iznosu u povijesti HEP-a, od gotovo 5 mlrd. kuna. Trenutno je najveći projekt, ne samo na području Ličko-senjske županije, nego i najveći projekt Hrvatske elektroprivrede u samostalnoj Hrvatskoj, druga faza HES Kosinj - Senj 2. Fizička realizacija tog projekta vrijednosti 3,4 mlrd. kuna, nedavno je započela početkom izgradnje pristupne ceste Studenci - Sklope", izjavio je tom prigodom Frane Barbarić, predsjednik Uprave HEP-a.

Nova zgrada HEP ODS-a u Novalji dio je ulaganja u distribucijsku mrežu i objekte u Ličko-senjskoj županiji, koja će na kraju razdoblja 2018. - 2020. iznositi gotovo 100 mil. kuna. Od projekata HEP ODS-a na području Županije treba istaknuti povećanje snage za tvornicu Kalcit u Gospiću, priključenje proizvođača električne energije u gospodarskoj zoni Smiljan i rekonstrukciju mreže radi prijelaza na napon 20 kV na području Senja i Otočca. Uz to, u investicijskim planovima HEP-a važno mjesto imaju otoci kao što je Pag. Tako će u idućih pet godina radi boljeg energetskog povezivanja otoka podmorskim kabelima HEP uložiti gotovo 0,5 mlrd. kuna, a planu je i niz projekata sunčanih elektrana, izvijestila je Služba za odnose s javnošću HEP-a.