Dalekovod je potpisao ugovore za dva važna projekta u Švedskoj. Ugovori su potpisani s tvrtkom Evelio koja upravlja distribucijskom mrežom i švedskim operatorom elektroprijenosnog sustava Svenska Kraftnät.

S Eleviom je dogovorena izgradnja 12 km novog dalekovoda 2 x 130 kV, između trafostanica Tovåsen i Bodmyran, u trasi postojećeg dalekovoda 130 kV. Posao uključuje rušenje starog dalekovoda na drvenim stupovima i rekonstrukciju postojećeg drvenog dalekovoda u duljini 1 km. Početak radova očekuje se već u veljači ove godine, a završetak u kolovozu 2022.

Drugi projekt, sa Svenska Kraftnätom pod nazivom 'Grundfors ledningsåtgärder' uključuje rekonstrukciju četiri postojeća dalekovoda 400 kV i jednog dalekovoda 220 kV oko nove trafostanice. Projekt se sastoji od glavnog dijela i dva potencijalna dodatna posla. No, konačan opseg projekta bit će definiran u ožujku ove godine, dok se početak očekuje za svibanj 2022., a  za kraj 2023. godine.

Ukupna vrijednost svih radova na oba projekta veća je od 110 mil. kuna, objavio je Dalekovod, koristeći servis OTS HINA-e.