Najambiciozniji rumunjski energetski projekt, izgradnja 3. i 4. reaktora u NE Cernavoda i dalje stoji na mjestu. Na upravo završenom tenderu nijedna tvrtka nije pokazala interes za realizaciju projekta koji je procijenjen na 4 mlrd. eura, a rok za dostavu ponuda istekao je 15.9.2012. godine, javlja rumunjski dnevnik 'Ziarul Financiar' .
Istodobno je NE Otok tri milje kod Harrisburga u Pennsylvaniji u SAD-u neočekivano prekinula redovni rad. Do toga je došlo jer je zakazala pumpa za hlađenje u reaktoru br. 1. Kako navode sigurnosna izvješća, nema pojave radioaktivnosti, iako je došlo do otpuštanja veće količine pare i glasne buke. To je drugi put u manje od mjesec dana da je zaustavljen rad elektrane, budući da je i 22.8.2012. godine došlo dio curenja u sustavu hlađenja, što je u međuvremenu popravljeno. Radi se o elektrani snage 825 MW koja je postala poznata širom svijeta 1979. godine, kada je u njoj došlo do taljenja reaktora br. 2, koji je od tada zatvoren, a što je bila najveća nuklearna nesreća prije Černobila, javlja britanski portal 'Silobreaker'.
Isto tako, mađarski stručnjaci iz nuklearne industrije predstavili su svoj sektor delegaciji iz Saudijske Arabije i tom su prilikom raspravljali o mogućoj suradnji. Saudijska Arabija je predstavila planove Centra za nuklearnu i obnovljivu energiju kralja Abdullaha, čiji je čelnik izrazio nadu da Mađarska može pomoći u obrazovanju  stručnjaka, istraživačkim projektima te prijenosu tehnologije i investicija, javlja mađarski dnevnik 'Budapest Business Journal'.