Očekuje se da će cijene mlaznog goriva (kerozina) u nastavku ove godine i 2020. porasti zbog novih propisa o gorivu za brodove. Razlog je u rastućoj potrebi za gorivima s nižim sadržajem sumpora za brodove, koju rafinerije globalno sada nastoje zadovoljiti. 

Pravila IMO-a zahtijevaju od brodova na globalnoj razini da koriste goriva sa sadržajem sumpora ispod 0,5% od 3,5% od 1. siječnja 2020. Cilj mu je poboljšati ljudsko zdravlje smanjenjem onečišćenja zraka iz morskog prometa. Teško loživo ulje koje koriste brodovi bit će zabranjeno, a rafinerije će umjesto toga rafinirati sirovu naftu za brodove s nižim sadržajem sumpora. Rafinerije globalno mogu proizvesti tek ograničenu količinu dizelskog goriva s nižom razinom sumpora koje može zadovoljiti nove IMO standarde, a brodarska industrija mora konkurirati zrakoplovnim tvrtkama za te količine, time povećavajući cijene. 

Industrija očekuje rast troškova

Industrijska udruženja, uključujući A4A koje objedinjuje američke avio prijevoznike, izjavila su u pismu Bijeloj kući da šest najvećih američkih putničkih zrakoplovnih tvrtki očekuju da će troškovi goriva za 2019. godinu biti oko 2 milijarde dolara veći od predviđenog zbog učinaka IMO-vih pravila. To će štetiti njihovom profitu, jer se očekuje da će cijena ubrzo porasti za 10 centi po galonu kerozina, za koje se očekuje da će u siječnju 2020. koštati 1,86 USD/galonu. 

Rafinerijama je teže procesirati težu naftu kako bi lako povećali proizvodnju kerozina zbog operativnih i ekonomskih razloga, rekli su trgovci, a više je isplativo prodavati dizelsko gorivo nego kerozin.