Sudeći prema kretanju cijena naftnih derivata na mediteranskom tržištu u utorak bi se ponovo mogle smanjiti cijene goriva. Prema podacima o stanju na tržištu do petka, stručnjaci očekuju da bi, ne bude li početkom idućeg tjedna većih korekcija kotacija na tom tržištu, benzini mogli pojeftiniti za oko 32 lipe, a dizeli i loživa ulja oko 11 do 12 lipa za litru. Cijene benzina bi, prema izračunu stručnjaka, pale i više da u pravilniku Ministarstva gospodarstva o određivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata nema odredbe da se svaka dva tjedna cijene goriva mogu promijeniti za najviše tri posto. Naime, zadnji dostupni podaci pokazuju da su kotacije benzina na mediteranskom tržištu u posljednja dva tjedna pale i više od toga. Tako se očekuje da bi, prema trenutno dostupnim, neslužbenim podacima, najviša cijena najprodavanijeg benzina, eurosupera 95 mogla u utorak pasti za 32 lipe, sa sadašnjih 10,99 kuna po litri na 10,67 kuna, a cijena eurodizela bi mogla ponovo pasti ispod deset kuna po litri. 
Međutim, za točne podatke treba pričekati ponedjeljak kada će Ministarstvo gospodarstva objaviti najviše razine cijena naftnih derivata u iduća dva tjedna. Inače, cijene benzina na hrvatskom su tržištu smanjene i prije dva tjedna, tada od 33 do 35 lipa po litri, što je bio njihov prvi pad od sredine prosinca prošle godine, dok cijene dizelskih goriva padaju još od početka travnja. »Trendovi na mediteranskom tržištu u posljednja dva tjedna ukazuju na to da su kotacije benzina i dizelskih goriva u padu. Kotacije benzina u značajnom su padu od gotovo sedam posto, što će se odraziti i na cijenu benzina. Cijena dizelskih goriva također će biti niža, no ne tako značajno. Ovi trendovi odraz su prilika na globalnoj razini, poput smirivanja geopolitičkih tenzija i političkih nesigurnosti, iako je stupanj neizvjesnosti u ovom sektoru i dalje visok«, kaže glavni ekonomist Ine Goran Šaravanja. 
 I poznati analitičar i profesor na zagrebačkom Rudarsko-geološko-naftnom fakultetu Igor Dekanić objašnjava kako je očekivani pad cijena goriva posljedica pada cijena sirove nafte na svjetskom tržištu, a za što ima više razloga - izvjesno smirivanje političke situacije na srednjem istoku, na kojem napetosti oko Irana nisu eskalirale u sukob, a novi val dužničke krize u Europi utjecao je na smanjenje interesa investitora u sve vrste investicija, pali su indeksi i na tržištu kapitala kao i cijene roba. Na pad cijena nafte utjecale su također i najave mogućih kongresnih istraga vezano za moguće špekulacije s cijenama nafte na svjetskom tržištu, kazao je Dekanić u Vjesniku.