Povodom završetka start-up programa koji zajednički provode INA i Step Ri odabrani su pobjednici prve generacije korisnika Akceleratora Novih Ideja. Prvo mjesto dijele start-upovi Zelena rješenja (voditeljica tima Nataša Šijaković Vujičić, Institut Ruđer Bošković, Zagreb) i EazyOil (voditelj tima Duje Roje, Split) koji su osvojili po 13.500 kn. 

Nagradu za najveći napredak u programu u iznosu od 2.500 kn osvojio je start-up Specijalizirana sportska odjeća. ANI@Step Ri Playpark je start-up program koji su pokrenuli INA i Step Ri s namjerom pružanja stručne podrške polaznicima pri ostvarenju poduzetničkih ideja te njihovom plasiranju na tržište. 

Fokus natječaja bio je na maloprodaji, mobilnosti i energiji, ali i drugim izazovima relevantnima za kompaniju ili koji mogu funkcionirati kao samostalni poslovni model. U inkubatoru, koji je trajao gotovo godinu dana, besplatno je sudjelovalo osam timova koji su pod mentorskim vodstvom stručnjaka usavršavali svoje projekte i uspješno završili program. 

Gelatori uklanjaju sumpor iz goriva

Naš projekt Zelena rješenja bavi se uklanjanjem sumpornih spojeva iz goriva putem ekstrakcije novim geliranim ionskim tekućinama i pročišćavanjem otpadnih voda geliranim ionskim tekućinama. Prijavili smo se na program jer nas je zanimalo kako od znanstvenog otkrića doći do tržišta, a također smo željeli usvojiti poslovna znanja i vještine. Ovim putem bih zahvalila Borisu Golobu iz Step Ri-ja i njihovim mentorima te Ini na uspješnoj edukaciji i novčanoj nagradi koja će nam zasigurno pomoći u ostvarenju daljnjih ciljeva u području primjene gelatora“, izjavila je Nataša Šijaković Vujičić iz Instituta Ruđer Bošković

Zelena rješenja su podijelila prvo mjesto sa start-upom EazyOil koji su osmislili aplikaciju za automatsko plaćanje putem registarskih oznaka automobila na maloprodajnim mjestima.