Četrnaesti Job Fair srušio je sve rekorde. Dvodnevni sajam poslova na Fakultetu elektrotehnike i računarstva privukao je više od četiri tisuća studenata i 115 poduzeća. Sajam poslova posjetili su i ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak, ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić te rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras. 

Poduzeća u potrazi za studentskim talentima 

"Jako velik broj studenata posjeti sajam tijekom dva dana, a naš štand obično posjeti 700 do 800 ljudi. Tijekom sajma skupljali smo QR kodove studenata i pozivali ih na ljetnu praksu", istaknula je Tanja Bulbuk Jergović voditeljica HR odjela u Infinumu i nadodala kako nakon Job Faira imaju u planu regrutaciju studenata u njihovo poduzeće. 

 Talentirane IT stručnjake traži i tvrtka CROZ. Jelena Gašpar iz odjela za PR & marketing istaknula je kako trenutačno u poduzeću imaju nekoliko otvorenih pozicija te da ne sumnja kako će se pozicije nakon sajma poslova popuniti. "Već treću godinu smo tu. Volimo biti dio Job Faira zbog odlične organizacije i sve većeg broja studenata koji posjećuju sajam i naš štand."

Rimac Automobili

Jedan od posjećenijih štandova na Job Fairu bio je štand poduzeća Rimac Automobili. "Zadovoljni smo odazivom i interesom studenata za našu tvrtku. Privlače ih naše tehnologije i mogućnosti rada. Trenutačno imamo 50 zaposlenih studenata, a u dva dana sajma poslova razmijenili smo puno kontakata. Vjerujem kako će se ta brojka i povećati", izjavila je Valerija Šemper iz odjela za ljudske potencijale poduzeća Rimac Automobili. Sajam poslova organiziraju FER, Centar karijera FER-a, Savez studenata FER-a i Klub studenata elektrotehnike.